Czerwona cebula posłużyła nam dzisiaj jako baza genialnej przekąski z mięsem mielonym w roli głównej. Jej przygotowanie jest bajecznie proste. Co więcej, efekt końcowy z pewnością przypadnie Ci do gustu!
Pyszności
Składniki:
4 szt. czerwona cebula
50 g ryż basmati ugotowany
200 g mięso mielone z indyka
1 ząbek czosnek
1 łyżka suszony majeranek
1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
40 g ser żółty starty
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od usunięcia zawartości czerwonej cebuli. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
2. Zawartość cebuli posiekaj w drobną kostkę.
3. W dużej misce połącz: mięso z indyka, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz suszony majeranek.
4. Po chwili dodaj ryż i wcześniej posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj cebule. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
5. Posyp każdą cebulę startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 5 minut.