PrzepisPrzekąskiPieczona czerwona cebula z mięsnym farszem

Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem

Czerwona cebula posłużyła nam dzisiaj jako baza genialnej przekąski z mięsem mielonym w roli głównej. Jej przygotowanie jest bajecznie proste. Co więcej, efekt końcowy z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem
Pyszności

28.03.2020 | aktual.: 14.03.2024 14:51

Składniki:

  1. 4 szt. czerwona cebula
  2. 50 g ryż basmati ugotowany
  3. 200 g mięso mielone z indyka
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 1 łyżka suszony majeranek
  6. 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 40 g ser żółty starty

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od usunięcia zawartości czerwonej cebuli. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Zawartość cebuli posiekaj w drobną kostkę.

Obraz

3. W dużej misce połącz: mięso z indyka, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz suszony majeranek.

Obraz

4. Po chwili dodaj ryż i wcześniej posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj cebule. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Posyp każdą cebulę startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 5 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie