PrzepisDania głównePierogi staną się jeszcze bardziej chrupiące. Sprytny sposób

Pierogi staną się jeszcze bardziej chrupiące. Sprytny sposób

Pierogi
Pierogi
Źródło zdjęć: © Getty Images | Alexandr Spatari
11.08.2023 18:04

Podsmażane pierogi są pyszne. Czasem jednak nie wychodzą tak chrupiące, jakbyśmy tego chcieli. Dzięki temu trikowi prosto z TikToka twoje pierogi będą nieziemsko chrupały!

Jedni wolą pierogi gotowane, inni smażone. Jeśli należysz do tej drugiej grupy, mamy dla ciebie patent, który uratuje twoje pierogi. Ten trik sprawdza się zarówno w przypadku chińskich pierożków gyoza, jak i naszych polskich pierogów z mięsem czy ruskich.

Polecamy go szczególnie w przypadku gotowych pierogów ze sklepu, w których ciasto często pozostawia wiele do życzenia. Takie grube ciasto idealnie nadaje się do podsmażania, bo technika ta podrasuje jego smak, a na dodatek nie musimy się obawiać, że pierogi rozpadną się podczas smażenia.

Co zrobić, aby odsmażane pierogi były mega chrupiące?

Aby przygotować chrupiące pierogi, wystarczy podsmażyć je na teflonowej patelni i po chwili zalać mieszaniną wody z mąką. Następnie patelnię przykrywamy i czekamy, aż woda wyparuje, a na dnie utworzy się chrupiąca skorupka.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także