Połóż liść laurowy w odpowiednim miejscu pod prysznicem. Od razu poczujesz efekty

Liść laurowy, znany ze swojego wyrazistego smaku i aromatu, jest nieodłącznym elementem wielu potraw. Ale czy wiedziałeś, że może on być równie przydatny w łazience, jak i w kuchni? Może się wydawać to nieco dziwne, ale zabranie liścia laurowego pod prysznic przynosi wiele korzyści. Jeśli jeszcze nie próbowałeś tego prostego triku, koniecznie to zrób. Z pewnością nie pożałujesz.

Jak wykorzystać liście lauowe w domu?Jak wykorzystać liście lauowe w domu?
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Liść laurowy to nie tylko aromatyczny dodatek do potraw, ale także sprzymierzeniec w dbaniu o twoje dobre samopoczucie. Zanim zaniedbasz te maleńkie zielone skarby, spróbuj położyć liść laurowy w odpowiednim miejscu pod prysznicem. Wprowadzi to zmiany, których efekty odczujesz natychmiast. Odkryj prosty trik, którym zadbasz o swoją codzienną dawkę relaksu!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Nie chce ci się zawijać gołąbków? Podaj je w formie zapiekanki

Liść laurowy zawiera wiele cennych substancji, takich jak linalol i eugenol. Te olejki eteryczne mają silne właściwości uspokajające, które mogą pomóc zredukować napięcie i stres po ciężkim dniu. Niektórzy ludzie kładą liść laurowy pod poduszkę, aby skorzystać z tych właściwości podczas snu. Dlaczego więc nie spróbować wykorzystać ich również podczas wieczornej kąpieli?

Liść laurowy - sposób na relaks

Liść laurowy ma charakterystyczny, intensywny zapach, który jest bardzo przyjemny dla nosa. Zawiera on również olejki eteryczne, które mają właściwości uspokajające i relaksujące.

W zimie, kiedy powietrze jest suche i zimne, silny zapach liścia laurowego może pomóc oczyścić górne drogi oddechowe. Ale pamiętaj, że liść laurowy nie powinien być moczony w wodzie. Zamiast tego, powieś go na sznureczku w górnej części kabiny prysznicowej, aby jego zapach mógł swobodnie roznosić się po pomieszczeniu. Jeśli nie masz pod ręką sznurka, po prostu połóż liść laurowy w kącie wanny. Im więcej liści laurowych rozłożysz, tym lepszy będzie efekt.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy