NewsyKosmiczne ceny na grilla od Magdy Gessler. Karkówka za 70 zł to dopiero początek

Kosmiczne ceny na grilla od Magdy Gessler. Karkówka za 70 zł to dopiero początek

Przegląd cen produktów na grilla od Magdy Gessler - Pyszności; Fot. Adobe Stock/Instagram: magdagessler_official (screenshot)
Przegląd cen produktów na grilla od Magdy Gessler - Pyszności; Fot. Adobe Stock/Instagram: magdagessler_official (screenshot)

27.04.2023 10:41, aktual.: 20.03.2024 15:17

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Chcąc nabyć produkty na grilla od Magdy Gessler, trzeba głęboko sięgnąć do kieszeni. W delikatesach znanej restauratorki pojawiła się specjalna "grillowa" oferta. Prócz klasyków, takich jak kiełbasa, musztarda czy chleb, znajdziemy też marynowane grzybki, sosy na zimno, a nawet owocowe soki.

W delikatesach "U Fukiera" nabyć można całą gamę przeróżnych produktów na grilla od Magdy Gessler. Przyznać trzeba jednak, że cenowo przekraczają one możliwości wielu osób. Startujemy od 13 zł za 300 ml soku, a kończymy na 150 zł za kilogramową porcję mięsa. Poczyniliśmy przegląd najświeższej "grillowej" oferty w sklepie znanej restauratorki. Sprawdźcie, ile trzeba zapłacić za odrobinę luksusu podczas majówki.

Produkty na grilla od Magdy Gessler. Kiszone ogórki i marynowane grzybki

Mięsa, domowy chleb, musztarda i marynowane grzybki. W grillowej ofercie delikatesów Magdy Gessler znajdziemy nie tylko obowiązkową kiełbasę czy karkówkę, ale też cały wachlarz przeróżnych dodatków, w tym kilka wariacji na temat gęstych sosów na zimno (chutney) czy owocowych soków. Nikogo nie zdziwimy pisząc, że ceny produktów na grilla od Magdy Gessler do najniższych nie należą. Najmniej zapłacimy za 300 ml soku. Rabarbarowy z jabłkiem bądź gruszkowo-jabłkowy kosztuje 13 zł. Dalej jest tylko drożej.

Małe słoiczki (235 ml) konfitur do mięs i serów (żurawina i borówka) kosztują lekko ponad 20 zł. Nieco tańsza jest domowa, ostra musztarda. Cena słoiczka o takiej samej pojemności wynosi 16,5 zł. Wykosztować się trzeba również za weki. Za marynowaną paprykę (550 ml) i kiszone ogórki (900 ml) zapłacić trzeba 21 zł. Więcej, bo od 22 do aż 42 zł wskazują cenówki za grzybki w zalewie. Najdroższe są marynowane borowiki szlachetne (350 ml), najtańsze zaś opieńki. Znajdziemy też kurki za 29 zł i podgrzybki za 24 zł.

Karkówka u Magdy Gessler kosztuje ok. 140 zł za kilogram - Pyszności; Fot. Adobe Stock
Karkówka u Magdy Gessler kosztuje ok. 140 zł za kilogram - Pyszności; Fot. Adobe Stock

Grill według Magdy Gessler. Karkówka za 70 zł to dopiero początek

W ofercie znajdują się również gęste sosy na zimno, wszystkie sprzedawane są w słoiczkach o pojemności 235 ml. Najmniej zapłacimy za chutney z gruszki bogato doprawiony imbirem - 18 zł. Niecałe 26 zł kosztują pozostałe wersje: z zielonych pomidorów i polskich jabłek. Jest też domowy ajwar za 25 zł. Przejdźmy jednak do głównych bohaterów. Chcąc kupić mięsa na grilla w delikatesach Gessler, trzeba głębiej sięgnąć do kieszeni.

Zacznijmy od niższej półki cenowej. Na niej znajdziemy parzoną białą kiełbasę cielęco-wieprzową za 37,5 zł. W tym miejscu należy podkreślić, że ceny za mięsa dotyczą półkilogramowych porcji produktów. Tym samym, po szybkiej kalkulacji wyszło nam, że kilogram białej kiełbasy na grilla od Magdy Gessler kosztuje... 75 zł. Trzymajcie się, bo to dopiero początek.

Za niecałe 40 zł w delikatesach "U Fukiera" dostaniemy 500 gramów wędzonego boczku, za lekko ponad 34 zł  - kiełbasę wiejską z jałowcem, a wiejski baleron wędzony to koszt niespełna 43 zł. Idźmy dalej. Ponad 70 zł zapłacić trzeba za pół kilograma karkówki pieczonej w ziołach, a za schab pieczony ze śliwką - 75 zł. Tym samym, kilogramowe porcje tychże mięs kosztują kolejno - 140 i 150 zł. Grill z Magdą Gessler więc do najtańszych nie należy, ale wierzymy, że smaki wynagradzają wydatek.

Brak ci pomysłów na dania ze schabu? Zobacz przepis na sakiewki schabowe:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także