PrzepisGrillRacuchy z grillowanymi bananami

Racuchy z grillowanymi bananami

Racuchy z grillowanymi bananami
Pyszności
19.06.2021 17:00, aktualizacja: 27.10.2021 14:26

Naszą kulinarną podróż kończymy wraz z przepisem prosto z kuchni francuskiej. Racuchy z grillowanymi bananami, bo o nich mowa, totalnie zawróciły nam w głowach 🥰

Obłędny deser przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

Racuchy

  1. 200 ml mleko ciepłe
  2. 20 g świeże drożdże
  3. 1 łyżka cukier
  4. 300 g mąka pszenna
  5. 2 szt. żółtka
  6. 3 łyżki masło roztopione
  7. 1 szczypta sól

Banany

  1. 1/2 szkl. miód
  2. 4 szt. banany
  3. 1 szt. cytryna sok
  4. 50 g masło

Dodatki

  1. 100 g polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na racuchy. W tym celu połącz: świeże drożdże, ciepłe mleko oraz cukier. Odstaw na 10 minut.

Racuchy - Pyszności
Racuchy - Pyszności

2. Po tym czasie połącz mieszankę z mąką, żółtkami, roztopionym masłem i solą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Racuchy - Pyszności
Racuchy - Pyszności

3. Podziel banany na pół, po czym polej je delikatnie sokiem z cytryny.

Obraz

4. Usmaż racuchy na grillu.

Racuchy - Pyszności
Racuchy - Pyszności

5. Na urządzeniu nie zapomnij również zgrillować bananów. Podczas tego procesu rozprowadź na owocach mieszankę masła i miodu.

Obraz

6. Gotowe racuchy podawaj z grillowanymi bananami i polewą czekoladową. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także