PrzepisPrzekąskiRolki wołowe z warzywnym trio

Rolki wołowe z warzywnym trio

Oto genialna przekąska, która nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ☺

Rolki wołowe z warzywnym trio
Pyszności

12.08.2018 | aktual.: 16.08.2018 10:01

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 10 plastrów polędwica wołowa
  2. 2 łyżeczki sól
  3. 2 łyżki cukier brązowy
  4. 1/4 szkl. sos balsamiczny
  5. 1/4 szkl. bulion wołowy
  6. 2 łyżeczki pieprz
  7. 3 łyżki sos worcester
  8. 2 ząbki czosnek
  9. 1 szt. batat
  10. 1/2 szt. cukinia
  11. 1 szt. czerwona papryka
  12. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  13. 1/2 szt. cebula szalotka
Sposób przygotowania:

1. Roztłuczoną polędwicę dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Następnie skropl sosem worcester.

Obraz

2. Na patelni połącz ze sobą czosnek, batata, cukinię oraz czerwoną paprykę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Obraz

3. Przy pomocy warzywnej mieszanki stwórz wołowe rulony (jak na zdjęciu poniżej). Podsmaż na patelni.

Obraz

4. Czas na sos. Ponownie połącz na patelni cebulę szalotkę, cukier brązowy, sos balsamiczny oraz bulion wołowy. I to wszystko.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz