PrzepisGrillSzaszłyki z mięsa wołowego

Szaszłyki z mięsa wołowego

Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować idealne szaszłyki, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Co więcej, pokażemy Ci jak je zrobić w błyskawicznym tempie 😉

Szaszłyki z mięsa wołowego
Pyszności

22.08.2020 | aktual.: 24.08.2020 21:17

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nasze szaszłyki z mięsa wołowego i warzyw przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Szaszłyki

  1. 2 szt. steki z antrykotu
  2. 1/3 szkl. sos sojowy
  3. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1 łyżeczka mielony kmin rzymski
  5. 2 łyżki cukier trzcinowy
  6. 2-3 ząbki czosnek
  7. 1 łyżka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 8 szt. pieczarki
  2. sos czosnkowy
  3. 1 szt. czerwona cebula
  4. 1 szt. zielona papryka

Sposób przygotowania:

1. Podziel mięso na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie połącz je z: sosem sojowym, oliwą z oliwek, cukrem trzcinowym, solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

3. Czas przygotować szaszłyki. W tym celu nawlecz na patyk naprzemiennie: mięso, czerwoną cebulę, zieloną paprykę i pieczarkę.

Obraz

4. Piecz szaszłyki w Ovi przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz