InspiracjeTomasz Strzelczyk robi surówkę z młodej kapusty w trzy minuty. Chrupie aż miło i jest przepyszna

Tomasz Strzelczyk robi surówkę z młodej kapusty w trzy minuty. Chrupie aż miło i jest przepyszna

Szukasz szybkiego i pysznego sposobu na wykorzystanie młodej kapusty? Mamy dla ciebie idealne rozwiązanie! Tomasz Strzelczyk, znany kucharz, zdradza swój sekret na błyskawiczną surówkę, która zachwyci cię świeżością i smakiem. Wystarczy kilka prostych składników i 3 minuty twojego czasu, a na stole zagości prawdziwa uczta dla podniebienia!

Tomasz Strzelczyk robi surówkę z młodej w trzy minuty. Chrupie aż miło i jest przepyszna
Tomasz Strzelczyk robi surówkę z młodej w trzy minuty. Chrupie aż miło i jest przepyszna
Źródło zdjęć: © YouTube

15.05.2024 | aktual.: 16.05.2024 12:21

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Witaj w kulinarnym świecie Tomasza Strzelczyka, gdzie nawet najzwyklejsze dania nabierają wyjątkowego smaku i szybkości wykonania. Dziś poznasz jego niezawodny przepis na surówkę z młodej kapusty, która zaskoczy cię swoją chrupkością i doskonałym smakiem. Gotowy na kulinarne odkrycia?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Szybka i łatwa surówka z młodej kapusty - idealna na każdy obiad

Młoda kapusta to sezonowy warzywo, bogate w witaminy i minerały, które idealnie sprawdza się do przygotowania pysznych i zdrowych potraw. Surówka z młodej kapusty to świetny dodatek do obiadu, który doskonale komponuje się z różnymi rodzajami mięs, a także znakomicie sprawdzi się podczas grillowania.

Tomasz Strzelczyk proponuje nam przepis na surówkę z młodej kapusty, która jest nie tylko szybka i łatwa w przygotowaniu, ale również niezwykle smaczna. Wykonanie jej zajmie ci zaledwie 3 minuty, a efekt z pewnością zachwyci twoich bliskich.

Składniki na surówkę z młodej kapusty:

  • 1 główka młodej kapusty,
  • 2 młode marchewki,
  • 1 jabłko,
  • 1 czerwona cebula.

Składniki na sos:

  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 20 g octu jabłkowego,
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej,
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy,
  • 2 łyżeczki miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kilka listków mięty,
  • natka pietruszki.

Jak zrobić surówkę z młodej kapusty w 3 minuty?

  1. Kapustę poszatkuj i przełóż do dużej miski.
  2. Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w piórka. Dodaj je do kapusty.
  3. W misce zetrzyj czosnek na tarce o małych oczkach. Dodaj jogurt, majonez, ocet, miód, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na sos.
  4. Posiekaj natkę pietruszki i miętę. Dodaj je do surówki.
  5. Zalej surówkę sosem i dokładnie wymieszaj.

Gotowe! Twoja pyszna i chrupiąca surówka z młodej kapusty jest już gotowa do podania.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Surówka z młodej kapusty w 3 min / Oddaszfartucha

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
surówkamłoda kapustaTomasz Strzelczyk