W produkcie Lidla wykryto groźną bakterię. Natychmiast zwróć do sklepu

Lidl wydał pilny komunikat dotyczący popularnego produktu. Jak wynika z treści ogłoszenia, jakie zostało umieszczone na stronie sieci, naruszenie związane jest z wykryciem salmonelli w mieszance sałat.

Lidl wycofuje produkt ze sprzedaży Lidl wycofuje produkt ze sprzedaży
Źródło zdjęć: © Canva | Bill Oxford

Jak dalej informuje Lidl, nie należy spożywać produktu określonego w komunikacie. Konsumenci mogą zwrócić towar do sklepu bez okazywania paragonu. Komunikat pojawił się stronie dyskontu 19 sierpnia, 2024 r.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zbiera jagody przez 6 godzin i sprzedaje za kilka złotych. Ostrzega innych przed wysokimi mandatami

Lidl wycofuje mieszankę sałat. Powodem salmonella

Lidl wraz z producentem - firmą AVIT Adam Rytel podjęli decyzję o wycofaniu produktu ze sprzedaży. W popularnej mieszance sałat w ramach urzędowej kontroli została stwierdzona obecność salmonelli. Mowa konkretnie produkcie: Ryneczek Lidla, Mix sałat klasyczny, 400 g, termin przydatności do spożycia - 20.08.2024 r.

"Jako odpowiedzialny społecznie i świadomy przedsiębiorca na pierwszym miejscu zawsze stawiamy jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez nas produktów, dlatego też aby sprostać państwa zaufaniu przeprowadzamy kilka tysięcy badań rocznie w akredytowanych, niezależnych, zewnętrznych laboratoriach, a także weryfikujemy procesy po stronie dostawców" – przekazuje dykont w komunikacie.
Mieszanka sałat wycofana ze sprzedaży ze sklepów Lidl
Mieszanka sałat wycofana ze sprzedaży ze sklepów Lidl © lidl.pl | Lidl Polska

Produkt wycofany ze sklepów Lidl

Lidl dodaje, że konsumencie mogą zwrócić artykuł w każdym sklepie Lidl bez konieczności okazywania paragonu. Podkreślono, że zwrot dotyczy wyłącznie tego konkretnego towaru, a inne artykuły będące w ofercie dyskontów, również rodzaje mieszanek sałat, nie są objęte wycofaniem.

"Lidl oraz producent AVIT Adam Rytel przepraszają wszystkich konsumentów, którzy kupili wskazany produkt, za zaistniałą sytuację i zapewniają, że grono specjalistów każdego dnia dba o bezpieczeństwo oferowanych artykułów" – widnieje w komunikacie.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane