PrzepisWiosenna zupa ze szpinaku

Wiosenna zupa ze szpinaku

Wiosenna zupa ze szpinaku to idealny pomysł na smaczny, lekki i genialny obiad dla całej rodziny. To jednocześnie ciekawa alternatywa dla wielkanocnego żurku. Zaskocz swoich bliskich i w tym roku przygotuj dla nich oryginalny posiłek świąteczny.

Wiosenna zupa ze szpinaku
Pyszności

22.03.2021 | aktual.: 27.10.2021 14:40

Pyszną zupę w wiosennym wydaniu przygotowaliśmy w garnku marki Peter Cook z linii Marble. Sprzęty tej marki do kupienia wyłącznie w PEPCO.

Składniki:

  1. 900 g mrożony groszek
  2. 2 l bulion drobiowy/warzywny
  3. 2 szt. por
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 3 ząbki czosnek
  6. 100 g świeży szpinak
  7. 1 garść liście mięty
  8. 1 łyżeczka cukier
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podzielenia porów na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie podsmaż warzywa w garnku razem z oliwą z oliwek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: czosnek, zielony groszek oraz bulion. Dokładnie wymieszaj i gotuj mieszankę pod przykryciem przez 20 minut.

Obraz

4. Po tym czasie dodaj świeży szpinak i liście mięty. Nie zapomnij również o cukrze i pieprzu. Na koniec zblenduj całość.

Obraz

5. Rozlej zupę do talerzy. Każdą porcję udekoruj przy pomocy oliwy z oliwek i świeżej mięty. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie