Wszyscy zachwycają się metamorfozą Anety Zając. Pokazała, co je po treningu

Jej przemiana jest naprawdę fenomenalna. Teraz zdradziła co je dokładnie po treningu. Co można znaleźć w przepisie Anety Zając? I czy łatwo odtworzyć go w domu?

Aneta Zając podzieliła się ciekawym przepisem na Facebooku.Aneta Zając podzieliła się ciekawym przepisem na Facebooku.
Źródło zdjęć: © Facebook | Aneta Zając

Metamorfozy gwiazd to jeden z tych tematów w polskim show-biznesie, który cieszy się ogromną popularnością za każdym razem. Wszystkie media uwielbiają rozpisywać się o celebrytach i znanych osobach, które na przestrzeni czasu bardzo się zmieniły. 

Nie inaczej jest w przypadku aktorki Anety Zając. Artystka dobrze znana z serialu "Pierwsza miłość" od jakiegoś czasu zachwyca idealną figurą. Celebrytka nie ukrywa, że w dużej mierze zmiana ta związana jest z regularnymi treningami. To jednak nie koniec. Ostatnio polska aktorka znowu odsłoniła rąbka tajemnicy, pokazując jak przygotowuje swój posiłek po wysiłku fizycznym.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kluski ruskie bez lepienia pierogów. Ten farsz to poezja smaku

Co je Aneta Zając po treningu?

Sprawdzonym przepisem na smaczne, fitowe i proste danie znana aktorka podzieliła się na swoim oficjalnym koncie na Facebooku. Opublikowała tam rolkę, na której z promiennym uśmiechem na twarzy prezentuje, jak wykonać posiłek krok po kroku. W opisie zapewnia też, że jej danie jest nie tylko smaczne i sycące. Jest jednocześnie zbilansowane. Jak sama pisze:

"Dostarcza energii, białka i zdrowych tłuszczów - wszystko czego potrzebuję po treningu."

I jak się okazuje, sam przepis jest bajecznie prosty, bo składa się dosłownie z 4 składników. Jest i dobra wiadomość dla miłośników ziemniaków. Bo to właśnie one występują w tym przepisie w roli głównej. Propozycja aktorki może przypaść więc do gustu wielu Polakom. W końcu uwielbiamy ziemniaki i często wykorzystujemy je w naszych kuchniach.

Jak zrobić ziemniaki z przepisu Anety Zając?

Jak już wspomniałam, lista składników w tym przypadku jest bardzo krótka i nieskomplikowana. Dodatkowo do przygotowania posiłku przydadzą się produkty, które na co dzień wykorzystujemy przy gotowaniu. Nie trzeba więc specjalnie uwzględniać ich na liście zakupowej.

Składniki:

  • 3 ziemniaki,
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek do delikatnego polania ziemniaków,
  • 1 miseczka serka w wersji light,
  • 3 jajka sadzone,
  • 1 awokado,
  • sól i pieprz do smaku.  

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowane ziemniaki w mundurkach ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
  2. Następnie przy pomocy zwykłej szklanki rozgnieć każdego ziemniaka na płaski placek. 
  3. Na wierzchu każdej konstrukcji rozprowadź trochę oliwy z oliwek. Nie zapomnij też o przyprawach, soli i pieprzu. 
  4. Ziemniaki z dodatkami wstaw do rozgrzanego do 220 stopni Celsjusza piekarnika i piecz je do chwili, aż staną się idealnie chrupiące. 
  5. W międzyczasie przygotuj jajka sadzone oraz obierz i podziel na mniejsze kawałki awokado. 
  6. Kiedy ziemniaki będą już gotowe, rozprowadź na nich porcję serka, dodaj po jednym jajku sadzonym i kilku częściach awokado. Na koniec dopraw całość do smaku i to wszystko, smacznego.

Fani aktorki są mocno zainteresowani najnowszą rolką. Pod opublikowanym materiałem znajduje się już ponad 4 tysiące reakcji. Nie brakuje też komentarzy, że zaproponowana przez nią potrawa prezentuje się pysznie, a sam przepis jest bardzo fajny. Ktoś nawet zapytał o autorską książkę z przepisami aktorki. Byłbyś zainteresowany taką publikacją?

Wybrane dla Ciebie

Robię na niej pizzę. Jest wartościowa, a często ląduje w zlewie
Robię na niej pizzę. Jest wartościowa, a często ląduje w zlewie
W sobotę na obiad często robię takie żeberka. Mięso jest soczyste, pełne smaku i rozpływa się w ustach
W sobotę na obiad często robię takie żeberka. Mięso jest soczyste, pełne smaku i rozpływa się w ustach
W chłodne dni robię aromatyczną zupę. Przepis mam od cioci z Węgier
W chłodne dni robię aromatyczną zupę. Przepis mam od cioci z Węgier
Ewa Wachowicz robi najlepszą. Świetna na obiad i na kolację
Ewa Wachowicz robi najlepszą. Świetna na obiad i na kolację
Schabowe smażę po wiedeńsku. Są wielkie jak talerz, ale znikają w całości
Schabowe smażę po wiedeńsku. Są wielkie jak talerz, ale znikają w całości
Upycham w słoiczkach i kiszę jak ogórki. Z powodzeniem zastąpi surówkę do mięsa
Upycham w słoiczkach i kiszę jak ogórki. Z powodzeniem zastąpi surówkę do mięsa
Rodzinny przepis na syrop z pigwy. Sekret tkwi w tym dodatku
Rodzinny przepis na syrop z pigwy. Sekret tkwi w tym dodatku
Najlepszy sposób na mrożenie grzybów. Zachowują cały aromat i smak
Najlepszy sposób na mrożenie grzybów. Zachowują cały aromat i smak
Naturalny zamiennik cukru. Dzięki niemu domowe przetwory smakują obłędnie
Naturalny zamiennik cukru. Dzięki niemu domowe przetwory smakują obłędnie
Ryba idealna na diecie. Skutecznie wspomaga spalanie kalorii
Ryba idealna na diecie. Skutecznie wspomaga spalanie kalorii
Dodajesz to do ziemniaków? Nic dziwnego, że chce ci się spać
Dodajesz to do ziemniaków? Nic dziwnego, że chce ci się spać
Panieruję w chrupiącej panierce i podaję z wyrazistym sosem. Takiej jesiennej przekąsce trudno się oprzeć
Panieruję w chrupiącej panierce i podaję z wyrazistym sosem. Takiej jesiennej przekąsce trudno się oprzeć