Wydrążam czerstwe bułki i wbijam jajko. Rodzina aż piszczy na widok tego śniadania

Bułeczki z jajkami to pyszne i efektowne śniadanie, które zrobi wrażenie na całej rodzinie. Są łatwe w przygotowaniu i można je modyfikować według własnych preferencji.

Przepis na kajzerki z jajkiem (fot. screen z kanału "Pasją gotowanie")Przepis na kajzerki z jajkiem (fot. screen z kanału "Pasją gotowanie")
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

Śniadanie na ciepło to marzenie wielu z nas. Co jednak, gdy standardowa jajecznica czy omlet zaczynają być nudne? Przychodzimy z pomocą i innowacyjnym przepisem na kajzerki z jajkiem, które zachwycą twoje podniebienie od pierwszego kęsa. To szybkie, proste, a zarazem efektowne danie, które z łatwością przebije nawet najbardziej kultowe zapiekanki. Sprawdź, dlaczego bułeczki z jajkiem to nowy hit na śniadaniowym stole.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zamiast bułek wybrałam gofry. Takie burger to strzał w dziesiątkę

Kajzerki z jajkiem - przepis na idealne śniadanie

Zwykłe śniadanie może stać się niezwykłe, gdy zdecydujesz się na bułeczki z jajkiem. To niebanalne danie, które zaskoczy twoich najbliższych i sprawi, że poranne posiłki nabiorą nowego, smakowitego wymiaru.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 bułki pszenne, np. kajzerki,
  • 100 g ulubionej wędliny, np. szynki, kiełbasy lub salami,
  • 100 g żółtego sera,
  • 4 jajka,
  • sól, pieprz i zioła prowansalskie do smaku.

Przygotowanie:

  1. Bułki przekrój na pół i wydrąż środek.
  2. Wędlinę pokrój w kostkę i rozłóż w wydrążonych bułkach.
  3. Do każdej bułki wbij jajko i dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  4. Bułeczki posyp startym serem.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 25 minut, aż ser się rozpuści i bułki się zarumienią.

Wskazówki:

  • Aby bułeczki były bardziej chrupiące, możesz je przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • Jeśli chcesz, aby bułeczki były bardziej sycące, możesz dodać do nich odrobinę startego sera feta lub mozzarelli.
  • Bułeczki z jajkami możesz przygotować również z innymi dodatkami, np. z warzywami, grzybami lub owocami.

Spróbuj i przekonaj się, że bułeczki z jajkami to pyszne i efektowne śniadanie, które zachwyci każdego. Smacznego!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej