Wystarczą trzy składniki i odrobina kreatywności. Ta przekąska zniknie szybciej niż czekolada

Większość przepisów powstaje jako dzieło kreatywności, a jednym z bodźców jest chęć stworzenia czegoś nowego i ciekawego. Same precelki są dość nudne i sztampowe. Jeśli jednak dorzucimy do nich czekoladę oraz jabłka, w szybki i prosty sposób wyczarujemy przekąskę, po którą sięgnąć zarówno dzieci, jak i dorośli.

Czekoladowo-jabłkowe precelkiCzekoladowo-jabłkowe precelki
Źródło zdjęć: © Pyszności
Ewa Malinowska

Sprawa tutaj jest naprawdę prosta i szybka, więc to idealny przepis, gdy właśnie wpaść ma ktoś, kto wcześniej niespecjalnie zapowiedział wizytę. Reszki precelków, zapomniana czekolada i jesienne jabłko wystarczą, by każdy był zadowolony. Czasami nie trzeba wiele, by zaskoczyć swoich bliskich.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Wystarczą trzy składniki i odrobina kreatywności. Ta przekąska zniknie szybciej niż czekolada

Precelki z czekoladą i jabłkiem

To połączenie chrupiących precelków, słodkiej czekolady i orzeźwiającego jabłka to idealna propozycja na całkiem zdrową przekąskę. Wykorzystać tutaj możesz zarówno mleczno-czekoladowe batoniki typu Kinder, jak i kawałki zalegającej w kuchennej szafce czekolady. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Zamiast tradycyjnych słodyczy, możesz podać dzieciom lub gościom tę przekąskę, a oni z pewnością będą zachwyceni. Jest słodko, jest słono, jest chrupiąco i jest smacznie - czego chcieć więcej?

Składniki:

  • 20 sztuk precelków,
  • 1/2 zielonego jabłka,
  • 10 sztuk czekoladowych batoników

Sposób przygotowania:

Krok 1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż precelki. Na każdym z nich połóż kawałek czekolady. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza na 2 minuty.

Precelki z czekoladą
Precelki z czekoladą © Pyszności

Krok 2. Jabłko pokrój w kostkę i ułóż po kawałku na roztopionej czekoladzie. Prosta przekąska jest już gotowa. Smacznego!

Precelki z czekoladą i jabłkiem
Precelki z czekoladą i jabłkiem © Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę