Sernik Kinder bez pieczenia. Kremowy i delikatny w smaku niczym chmurka

Sernik Kinder to hit każdego rodzinnego spotkania. Cała blacha znika w kilka chwil i każdy jest zachwycony smakiem. Idealnie kremowy sernik czekoladowy będzie miłą i pyszną odskocznią od rutyny. Co najważniejsze – możesz przygotować to ciasto bez pieczenia. Dzięki temu oszczędzasz sporo czasu.

Obrazeksernik kinder pyszności przepis
Ewa

Pamiętaj, żeby dobrze schłodzić śmietankę, wtedy ubijanie jej będzie o wiele łatwiejsze. Możesz również na chwilę do zamrażarki wrzucić miskę, w której będziesz ją ubijać. Niektórzy wspomagają się śmietanfixem, ale to odpowiednie schłodzenie jest kluczem do sukcesu.

W przygotowaniu pysznego deseru na bazie popularnych czekoladek pomógł nam blender ręczny On the Go.

Sernik Kinder - składniki

Spód:

250 g ciastek owsianych

80 g masła-rozpuszczonego

Masa:200 g czekoladek KINDER

500 ml śmietanki 36%

135 g serka śmietankowego

80 g cukru pudru

Polewa150 g czekoladek KINDER

100 ml śmietanki 30%

Przepis krok po kroku

Zacznij od przygotowania spodu. Do naczynia blendera włóż ciastka owsiane i zamień w drobną masę. Sprawdzą się tutaj również kakaowe herbatniki.

Obrazek
spód do ciasta pyszności

Przesyp pokruszone ciasteczka do miski i dodaj do nich roztopione masło. Dokładnie wymieszaj i przełóż masę do tortownicy. Wypełnij nią całe dno, dobrze dociskając ciastka, aby stworzyły zwarty spód. Wstaw całość do lodówki przejdź do dalszych kroków.

Obrazek

Masa bez pieczenia

W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladki Kinder i przestudź. Do miski wlej śmietankę 36% i ubij przy pomocy miksera na bitą śmietanę. Dodawaj po łyżce serka śmietankowego, cały czas miksując.  Następnie dodaj cukier puder i połącz go z masą.

Obrazek
masa sernikowa pyszności

Dolej przestudzone i rozpuszczone czekoladki Kinder i zmiksuj całość. Wlewaj je stopniowo, małym strumieniem. Gotową masę wylej na schłodzony spód ciasteczkowy. Całość wstaw do lodówki i schładzaj przez całą noc lub minimum 8 godzin.

Obrazek
sernik kinder pyszności

Czas na polewę

Na sam koniec przygotuj polewę. Czekoladki Kinder połam na mniejsze kawałki i przełóż do miseczki. Zalej całość śmietanką i rozpuść w mikrofalówce. Dokładnie wymieszaj i polej przygotowany sernik. Całość udekoruj bitą śmietaną.

Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości