Za kolację w tej restauracji trzeba zapłacić nawet 10 tys. zł. Menu robi ogromne wrażenie

Wyobraź sobie, że kolacja może być nie tylko posiłkiem, ale prawdziwym spektaklem artystycznym. W tej restauracji za jeden wieczór trzeba wydać nawet 10 tysięcy złotych, ale to doświadczenie kulinarne na zawsze odmieni twój sposób patrzenia na jedzenie.

Restauracja SublimotionRestauracja Sublimotion
Źródło zdjęć: © Facebook Sublimotion
Marcin Michałowski

Czy jesteś gotowy na kulinarne przeżycie, które przewróci twoje pojęcie o restauracjach do góry nogami? W najdroższej restauracji na świecie, Sublimotion, za kolację trzeba zapłacić nawet 10 tysięcy złotych. To nie tylko posiłek, to prawdziwe widowisko, które łączy w sobie haute cuisine z nowoczesną technologią. Przygotuj się na kulinarne doświadczenie, które przekroczy twoje oczekiwania.

Sublimotion: Ekskluzywny Koncept Kulinarny

Otwarta w 2014 roku na hiszpańskiej wyspie Ibiza Sublimotion to miejsce, gdzie kulinaria stają się sztuką. Ten wyjątkowy koncept kulinarny został stworzony przez uznanego szefa kuchni, Paco Roncero, który wcześniej zdobył pięć gwiazdek Michelin za swoje poprzednie restauracje. Kolacja w Sublimotion to nie tylko jedzenie - to prawdziwe artystyczne widowisko.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Roladą w takim rozmiarze naje się cała rodzina. To będzie prawdziwa uczta

Za udział w tej wyjątkowej kolacji trzeba wyłożyć około 10 tysięcy złotych. Jednak to nie tylko posiłek, który czeka na gości. Każdy uczestnik otrzymuje okulary wirtualnej rzeczywistości, które dodają nowy wymiar do doświadczenia kulinarnej podróży.

Kolacja jako spektakl artystyczny

Kiedy wchodzisz do Sublimotion, czujesz się, jakbyś przeniósł się w czasie do innego świata. W centrum znajduje się długi stół, przy którym może zasiąść tylko 12 gości. Wysokie krzesła i ekrany sięgające od podłogi do sufitu otaczają stół, tworząc przestrzeń projekcyjną 360 stopni. To tu rozgrywa się spektakl, którego nie da się zapomnieć.

Menu pozostaje tajemnicą do samego końca. Goście nie znajdą go na stronie internetowej restauracji, ponieważ każda kolacja jest niespodzianką. Jednak wiadomo, że składa się ona z 15 dań, a każde z nich jest prawdziwym dziełem sztuki kulinarnej.

Najdroższa restauracja na świecie i technologiczne nowinki

To, co wyróżnia Sublimotion, to obecność najnowszych technologicznych nowinek podczas kolacji. Dzięki okularom VR goście mogą obserwować dania unikalne w swoim rodzaju, unoszące się nad ich głowami. Przenosząc się w alternatywne rzeczywistości, uczestnicy mogą poczuć się jak na pokładzie samolotu lub otrzymywać w czasie rzeczywistym informacje o wartościach odżywczych danego dania.

Kim Jest Szef Kuchni Paco Roncero?

Paco Roncero urodził się w Kadyksie w 1969 roku i jest uznawany za jednego z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie. Jego kulinarna kariera była wieloetapowa, a zdobyte doświadczenie pozwoliło mu stworzyć coś tak wyjątkowego jak Sublimotion. Nagrodzony Chef L'Avenir Award w 2005 roku, Paco Roncero jest autorem wielu książek kulinarnych i znanym jurorem w międzynarodowych edycjach programu "Masterchef". Jego restauracje zdobyły wiele gwiazdek Michelin, a Sublimotion na Ibizie to kolejne kulinarne osiągnięcie.

Jeśli jesteś miłośnikiem finezyjnych dań i chcesz doświadczyć czegoś zupełnie wyjątkowego, Sublimotion jest miejscem, do którego warto się udać. Niech kolacja stanie się spektaklem, a smak - sztuką.

Wybrane dla Ciebie

Zrób z niej taką surówkę do obiadu. Sprawdzi się idealnie dla seniorów i osób z nadciśnieniem
Zrób z niej taką surówkę do obiadu. Sprawdzi się idealnie dla seniorów i osób z nadciśnieniem
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie