3 soki na upały

3 soki na upały to idealne rozwiązanie na wakacyjne orzeźwienie. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszne i zarazem kolorowe soki na kilka sposobów. Nawet największe upały nie będą Ci straszne.

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu naszych soków pomogła nam wyciskarka wolnoobrotowa marki Philips.

Składniki:

Czerwony

  1. 1/4 szt. arbuz
  2. 2-3 szt. pomarańcze
  3. 1 szt. cytryna
  4. 2-3 szt. brzoskiwnie

Zielony

  1. 2 garści liście mięty
  2. 1 szt. ogórek szklarniowy
  3. 4 szt. jabłka

Pomarańczowy

  1. 1 szt. cytryna
  2. 1 szt. marchewka
  3. 2 szt. jabłka
  4. 2 szt. pomarańcze

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszy sok, połącz w wyciskarce: arbuza, pomarańcze, cytrynę i brzoskwinie.

Obrazek

2. Przelej do szklanki i ciesz się pysznym i orzeźwiającym sokiem.

Obrazek

3. Zieloną mieszankę uzyskasz po połączeniu: liści mięty, ogórka szklarniowego oraz jabłek.

Obrazek

4. I to wszystko!

Obrazek

5. I na koniec domowy sok w pomarańczowym wydaniu. Aby go uzyskać, połącz w wyciskarce: marchewkę, jabłka, pomarańcze i cytrynę.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej