5 genialnych sposobów na użycie kostek lodu. Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam...

Kostki lodu są dobrym rozwiązaniem, kiedy chcemy, aby napój w szklance był chłodniejszy. Zwykła kostka lodu składa się z samej wody... NUDA.

Obrazek
Ala Krauzowicz

Teraz czas na coś nowego z nutką świeżości! Już za chwilę zobaczysz 5 genialnych sposobów na użycie kostek lodu, dzięki którym przyrządzisz wyśmienite napoje. Kiedy twoi znajomi lub rodzina ich wypróbują, na pewno będą pozytywnie zaskoczeni.

Jestem ciekawa, który sposób wybierzesz jako pierwszy!

#1 Napój mleczny z ciastkami Oreo

lod-1

Pokruszone ciastka Oreo rozłóż do formy na kostki lodu, a następnie zalej je mlekiem. Włóż do zamrażarki.

lod-3

Kiedy kostki się zamrożą, przełóż je do szklanek oraz ponownie zalej mlekiem.

lod-4
lod-5

#2 Orzeźwiające mojito

lod-6

Rozłóż liście świeżej mięty do formy na kostki lodu. Zalej je wodą i włóż do zamrażarki.

lod-7

Kiedy kostki się zamrożą, przesyp je do szklanek. W zależności od upodobań zalej rumem, sprite i skrop sokiem z limonki.

lod-9
lod-10

#3 "Bąbelkowa ochłoda"

lod-11

Do foremki na kostki lodu włóż maliny i borówki. Zalej wodą.

lod-12

Kiedy kostki się zamrożą, przełóż je do szklanek i zalej wodą gazowaną.

lod-13

#4 Mrożona kawa bez chłodzenia

lod-14

Wlej kawę do foremki na kostki lodu. Włóż do zamrażarki.

lod-15

Kiedy kostki będą zamrożone, przełóż je do szklanek i zalej gorącą wodą.

lod-16

#5 Owocowy napój gazowany

lod-17

Przelej twoje ulubione soki owocowe do foremki na kostki lodu. Zamroź.

lod-18

Kiedy się zamrożą, przełóż kostki do szklanek i zalej wodą gazowaną.

lod-19

Który sposób najbardziej przypadł ci do gustu?

Wybrane dla Ciebie
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥