Żabka wprowadza abonament na kawę. Sieć idzie z duchem czasu

Mówi się, że wszystko niedługo będzie na abonament. Usługi telekomunikacyjne już przeszły tę transformację, a w przyszłości ma to czekać samochody. W międzyczasie powstał abonament na kawę w Żabce o chwytliwej nazwie kawonamentu. Na czym polega? Wyjaśniamy. 

ObrazekAbonament na kawę w Żabce - Pysznośći; foto: screen z YouTube; konto: Sieć sklepów Żabka Polska

Żabce nie można odmówić skutecznego marketingu. Seria doskonale kojarzonych reklam i cała kampania ,,Żabka - mały, wielki sklep" została nawet odznaczona prestiżową nagrodą Grand Prix Effie Awards w kategorii ,,Long Term Marketing Excellence".

Obrazek
Abonament na kawę w Żabce - Pyszności; foto: Canva

Poza zdolnościami sieci do marketingu i uporczywą walką z zakazem handlu w niedzielę wyróżnia się ona też pomysłowością formy sprzedaży.

Abonament na kawę w Żabce

Na czym polega wspomniany kawonament? Jest to subskrypcja kawy sprzedawanej w Żabce. Koszt takiej usługi to niecałe 50 zł miesięcznie. W jej ramach każdy subskrybent może odebrać jedną kawę dziennie. Jeśli klient nie skorzysta z usługi abonamentowej danego dnia, kawa przepada. To znaczy, że nie można odebrać dodatkowej porcji następnego dnia.

Przeliczając tę kwotę na odbierane 30 dni w miesiącu napoje, cena jednej kawy wynosi 1,66 zł. Wygląda to na naprawdę korzystną ofertę, biorąc pod uwagę, że duża kawa w Żabce (Kawonament nie określa pojemności odebranego napoju) kosztuje 8,50 zł.

Do wyboru w ramach abonamentu mamy kawę czarną lub z mlekiem, espresso, espresso doppio, latte, flat white, cappucino, napój czekoladowy i kawę cortado.

Obrazek
Abonament na kawę w Żabce - Pyszności; foto: Canva

Dodatkowym bonusem skorzystania z abonamentu na kawę w Żabce jest możliwość odebrania jednego muffina lub dodatkowej, dwustumililitrowej kawy raz w ciągu okresu rozliczeniowego.

Kawa w Żabce tylko z aplikacją

Do skorzystania z usług subskrypcji trzeba wcześniej założyć autorską aplikację Żabki - Żapkkę. Opcja wykupienia kawonamentu znajduje się w zakładce ,,subskrypcje". Liczba mnoga występująca w nazwie tej zakładki może sugerować, że nowości w ofercie Żabki nie skończą się na abonamencie na kawę.

Kto więc wie, co nas czeka wkrótce? Abonament na świeże bułki? Subskrypcja hot dogów? Jeśli jesteś tego równie ciekawa co my - śledź naszą stronę, bo na pewno będziemy o tym informować!

Jeśli jesteś fanką kawy, ten filmik z naszego kanału na YouTube może cię zaciekawić.

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku