Agata Rubik zdradza swój popisowy przepis. "Ulubione wszystkich naszych gości"
Chociaż może panować przekonanie, że gwiazdy i celebryci w kuchni bywają tylko przy okazji sesji zdjęciowych, to w wielu przypadkach jest to bardzo mylne. Dowodem na jest Agata Rubik, która na swoim instagramowym koncie nieraz pokazuje swoje domowe gotowanie. Jednym z jej popisowych dań są pyszne karczochy.
Carpaccio z karczochów to idealny przepis na to, jak zachwycić swoich gości pyszną kolacją. Podstawą są dobrej jakości składniki, chociaż sama lista produktów jest krótka. Temat tego, jak odpowiednio przygotować karczochy wraca na profilu Agaty Rubik jak bumerang. Jeśli nie jesteś przekonany do tego warzywa, ten przepis pomoże odkryć jego smak w najlepszym możliwym wydaniu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie
Carpaccio z karczochów
Karczochy w Polsce nie cieszą się specjalną popularnością, ale zdecydowanie pora to zmienić. Świeży karczoch powinien być twardy w dotyku. Liście powinny być jędrne i bez plam lub brązowych plam a jego czubek ściśle zamknięty i zielony. Kiedy karczochy pojawią się w sklepie lub na lokalnym ryneczku, sięgnij po nie bez wahania.