Azjatka spróbowała ryżu w polskim wydaniu. Jej mina już po pierwszym kęsie mówi wszystko

Ryż z cukrem i śmietaną to zmora wielu osób. Często byliśmy zmuszeni jeść to w dzieciństwie, na przykład w przedszkolu. Niektóre osoby mają odruchy wymiotne na samą myśl. Zmorę z najmłodszych lat postanowiła przetestować pewna Azjatka. Koniecznie zobaczcie jej reakcję.

ObrazekAzjatka testuje ryż z cukrem i śmietaną (Tiktok)
Paulina Hermann

Jade Kim od pięciu lat mieszka w Polsce. Na swoim Tiktoku opowiada o wielu ciekawych rzeczach związanych z Koreą i Chinami. Mówi też o tym, co zaskoczyło ją w naszym kraju. Ostatnio postanowiła przetestować ryż ze śmietaną i cukrem.

Azjatka je ryż ze śmietaną i cukrem. Jej mina mówi sama za siebie

Po 5 latach w Polsce odważyła się spróbować tego słynnego dania. Już po pierwszym kęsie można było zauważyć, że nie przypadło jej do gustu.

- Smakuje jak koszmary tysięcy przedszkolaków zmuszanych do jedzenia tego ryżu, ale posypane cukrem - powiedziała. To porównanie pasuje idealnie, gdyż wielu Polakom potrawa kojarzy się głównie z czasami przedszkola. Mnie również i pamiętam, że nigdy nie chciałam tego jeść.  Ryż na słodko był ogromną traumą z dzieciństwa.

Smak ryżu przyrównała również do... pustej lodówki w niedzielny wieczór dzień po imprezie. To również nie brzmi dobrze.

- To nie jest nic, czego nie da się naprawić szczyptą sosu sojowego - zażartowała.

"Tortury przedszkolne wraz z wkładaniem herbatników do herbaty"

Użytkownicy TikToka najwyraźniej doświadczyli flashbacków, gdyż większość z obrzydzeniem pisała o takim ryżu.

"Tortury przedszkolne wraz z wkładaniem herbatników do herbaty (zbierało mnie na wymioty)" - czytamy w komentarzu.

"Kto je ryż ze śmietaną i cukrem? ", "Fuj, nigdy nie lubiłam tych dań ryżu na słodko. Kojarzą mi się z przedszkolną papką podawaną na obiad, blee", "Racja! Koszmar dzieciństwa. Jak raz mi kazali zjeść i zwróciłem na pół stołówki, to już więcej nie kazali"- piszą internauci.

Niektórzy polecili, by do potrawy dodała też jabłko. Inna osoba zaproponowała ryż z owocowym jogurtem. Jade uznała to za "wysoki poziom innowacji".

Obrazek
Ryż ze śmietaną i cukrem smakuje jak "pusta lodówka po imprezie" (TikTok)
Wybrane dla Ciebie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich