Azjatka spróbowała ryżu w polskim wydaniu. Jej mina już po pierwszym kęsie mówi wszystko
Ryż z cukrem i śmietaną to zmora wielu osób. Często byliśmy zmuszeni jeść to w dzieciństwie, na przykład w przedszkolu. Niektóre osoby mają odruchy wymiotne na samą myśl. Zmorę z najmłodszych lat postanowiła przetestować pewna Azjatka. Koniecznie zobaczcie jej reakcję.
10.07.2023 | aktual.: 10.07.2023 11:44
Jade Kim od pięciu lat mieszka w Polsce. Na swoim Tiktoku opowiada o wielu ciekawych rzeczach związanych z Koreą i Chinami. Mówi też o tym, co zaskoczyło ją w naszym kraju. Ostatnio postanowiła przetestować ryż ze śmietaną i cukrem.
Azjatka je ryż ze śmietaną i cukrem. Jej mina mówi sama za siebie
Po 5 latach w Polsce odważyła się spróbować tego słynnego dania. Już po pierwszym kęsie można było zauważyć, że nie przypadło jej do gustu.
- Smakuje jak koszmary tysięcy przedszkolaków zmuszanych do jedzenia tego ryżu, ale posypane cukrem - powiedziała. To porównanie pasuje idealnie, gdyż wielu Polakom potrawa kojarzy się głównie z czasami przedszkola. Mnie również i pamiętam, że nigdy nie chciałam tego jeść. Ryż na słodko był ogromną traumą z dzieciństwa.
Smak ryżu przyrównała również do... pustej lodówki w niedzielny wieczór dzień po imprezie. To również nie brzmi dobrze.
- To nie jest nic, czego nie da się naprawić szczyptą sosu sojowego - zażartowała.
"Tortury przedszkolne wraz z wkładaniem herbatników do herbaty"
Użytkownicy TikToka najwyraźniej doświadczyli flashbacków, gdyż większość z obrzydzeniem pisała o takim ryżu.
"Tortury przedszkolne wraz z wkładaniem herbatników do herbaty (zbierało mnie na wymioty)" - czytamy w komentarzu.
"Kto je ryż ze śmietaną i cukrem? ", "Fuj, nigdy nie lubiłam tych dań ryżu na słodko. Kojarzą mi się z przedszkolną papką podawaną na obiad, blee", "Racja! Koszmar dzieciństwa. Jak raz mi kazali zjeść i zwróciłem na pół stołówki, to już więcej nie kazali"- piszą internauci.
Niektórzy polecili, by do potrawy dodała też jabłko. Inna osoba zaproponowała ryż z owocowym jogurtem. Jade uznała to za "wysoki poziom innowacji".