PrzepisPrzekąskiPyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą

Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych babeczek z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą.

Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą
Pyszności

20.03.2017 | aktual.: 31.05.2017 15:40

Składniki:

  1. ciasto drożdżowe
  2. mąka
  3. blaszka na babeczki
  4. kiełbaski śląskie drobno pokrojone, wymieszane z ketchupem
  5. ser żółty starty
  6. 1 szt. korniszon drobno pokrojony
  7. 1/4 szt. cebula drobno posiekana
Sposób przygotowania:

1. Posyp stół mąką, a następnie rozwałkuj na nim ciasto drożdżowe. Uformuj z niego okręgi, które będą większe niż miejsce w blaszce na babeczki.

Obraz

2. Ułóż okręgi z ciasta w blaszce na babeczki i delikatnie je dociśnij.

Obraz

3. Do każdej babeczki nałóż kiełbaski śląskie z ketchupem i starty ser. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 15 minut.

Obraz

4. Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika. Na każdej z nich połóż drobno pokrojone korniszony i cebulę.

Obraz

5. I gotowe.

Obraz
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie