PrzepisPrzekąskiPyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą
Pyszne babeczki z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych babeczek z kiełbasą, serem, korniszonami i cebulą.
Pyszności
20.03.2017 | aktual.: 31.05.2017 15:40
Składniki:
- ciasto drożdżowe
- mąka
- blaszka na babeczki
- kiełbaski śląskie drobno pokrojone, wymieszane z ketchupem
- ser żółty starty
- 1 szt. korniszon drobno pokrojony
- 1/4 szt. cebula drobno posiekana
Sposób przygotowania:
1. Posyp stół mąką, a następnie rozwałkuj na nim ciasto drożdżowe. Uformuj z niego okręgi, które będą większe niż miejsce w blaszce na babeczki.
2. Ułóż okręgi z ciasta w blaszce na babeczki i delikatnie je dociśnij.
3. Do każdej babeczki nałóż kiełbaski śląskie z ketchupem i starty ser. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 15 minut.
4. Po 15 minutach wyjmij babeczki z piekarnika. Na każdej z nich połóż drobno pokrojone korniszony i cebulę.
5. I gotowe.
6. Smacznego!