Bagietka z dodatkami w pieczonej wersji. Od samego patrzenia zrobisz się głodny

Czy wiesz, że na bazie niepozornej bagietki można przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia? Do tego w szybki i prosty sposób? Sprawdzony przepis już na ciebie czeka!

Chrupiąca bagietka w takim wydaniu to prawdziwy sztosChrupiąca bagietka w takim wydaniu to prawdziwy sztos
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
SKOMENTUJ

Nie masz pomysłu na ciekawe śniadanie lub kolację? Jakoś brakuje ci za każdym razem zarówno inspiracji, jak i czasu? Przychodzę z gotowym rozwiązaniem, które nigdy cię nie zawiedzie. To po prostu idealna kombinacja, w której znajdziesz zarówno pyszne składniki, chrupiącą formę podania na ciepło, jak i prostą metodę przygotowania pysznego posiłku. Czego chcieć więcej?

Już za moment dowiesz się, jak w szybkiprosty sposób wyczarować ze zwykłej bagietki prawdziwą ucztę dla podniebienia. Znajdziesz tu składniki, którym nie odmówi nawet największy niejadek. Co więcej, są to tak naprawdę podstawowe produkty, dlatego na pewno masz je w swojej kuchni nawet w tej chwili. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby pyszna bagietka nafaszerowana na bogato jeszcze dziś pojawiła się w twoim domu!

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Bagietka z dodatkami w pieczonej wersji. Od samego patrzenia zrobisz się głodny

Z tym przepisem w mgnieniu oka przegonisz nudę ze swojej kuchni. Chrupiąca bagietka z pyszną zawartością zrobi furorę w każdym domu!

Składniki:

  • 1 bagietka,
  • 3 jajka,
  • przyprawy: sól i pieprz,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1/2 pomidora,
  • 3 pieczarki,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 100 g mozzarelli.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania bagietki. Aby móc ją nafaszerować smacznymi i kolorowymi dodatkami, najpierw trzeba wydrążyć w niej podłużną kieszonkę przez całą długość. Najprościej będzie zrobić to przy pomocy noża. 

Najpierw robię wgłębienie w bagietce
Najpierw robię wgłębienie w bagietce © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie przygotowuję farsz do bagietki. W tym celu wlewam do miski jajka, które rozbijam przy pomocy kuchennej rózgi. Następnie wrzucam do środka pokrojoną drobno żółtą paprykę oraz pomidora. Nie zapominam też o pieczarkach, które wcześniej obieram i siekam drobno oraz świeżym szczypiorku

W mieszance nie może zabraknąć oczywiście przypraw
W mieszance nie może zabraknąć oczywiście przypraw © Licencjodawca | Pyszności

Idealnym dopełnieniem w tym przypadku są przyprawy. Ja postawiłam tym razem na klasykę, czyli sól oraz pieprz. Oczywiście do mieszanki można dodać więcej przypraw. Najlepiej robić to w zgodzie ze swoimi upodobaniami smakowymi. 

Krok 3. Następnie przekładam pieczywo na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dopiero teraz przy pomocy zwykłej łyżki stołowej, wypełniam bagietkę kolorowym farszem

Czas nafaszerować bagietkę smacznymi dodatkami
Czas nafaszerować bagietkę smacznymi dodatkami © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. To jednak nie koniec pracy na dzisiaj. Bagietkę posypuję na koniec startą na tarce mozzarellą i wstawiam do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku
Jeszcze tylko krótka wizyta w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Upieczoną bagietkę polecam serwować na ciepło, tuż po wyjęciu z piekarnika. Oczywiście będzie pasować do niej cała masa dodatków od sosów po jeszcze większą ilość szczypiorku. Smacznego!

I gotowe!
I gotowe! © Licencjodawca | Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Kurczaka robię w tym kremowym sosie. Jest delikatny i mięciutki
Kurczaka robię w tym kremowym sosie. Jest delikatny i mięciutki
Ile soli może jeść senior? Eksperci nie mają wątpliwości
Ile soli może jeść senior? Eksperci nie mają wątpliwości
Nie możesz przekonać się do wątróbki? Spróbuj takiej, a będziesz zachwycony od pierwszego kęsa
Nie możesz przekonać się do wątróbki? Spróbuj takiej, a będziesz zachwycony od pierwszego kęsa
Co roku na Dzień Ojca robię ten pieczony schab. Wychodzi soczysty z chrupiącą skórką
Co roku na Dzień Ojca robię ten pieczony schab. Wychodzi soczysty z chrupiącą skórką
Dodawaj do sałatki owocowej. Twoje jelita będą lepiej funkcjonowały
Dodawaj do sałatki owocowej. Twoje jelita będą lepiej funkcjonowały
Makaron robię często z tym mięsem. Jest chudsze i zdrowsze od kurczaka
Makaron robię często z tym mięsem. Jest chudsze i zdrowsze od kurczaka
Delikatne mięso owijam szczelnie boczkiem i piekę. Z młodymi ziemniaczkami i mizerią jest rewelacyjne
Delikatne mięso owijam szczelnie boczkiem i piekę. Z młodymi ziemniaczkami i mizerią jest rewelacyjne
Cebulę do tej sałatki zrobiłam inaczej. Z grillowaną karkówką weszła jak złoto
Cebulę do tej sałatki zrobiłam inaczej. Z grillowaną karkówką weszła jak złoto
Najlepsze ciasto z czereśniami. Nie trzeba ucierać i wyrabiać, a jest puszyste jak żadne
Najlepsze ciasto z czereśniami. Nie trzeba ucierać i wyrabiać, a jest puszyste jak żadne
Ani makaron, ani ryż. Pomidorówka najlepiej smakuje z zupełnie innym dodatkiem
Ani makaron, ani ryż. Pomidorówka najlepiej smakuje z zupełnie innym dodatkiem
Groźny składnik w jogurcie z Biedronki. Naukowcy ostrzegają
Groźny składnik w jogurcie z Biedronki. Naukowcy ostrzegają
Znajoma poczęstowała mnie naleśnikami po ukraińsku. Farsz bardzo mnie zaskoczył
Znajoma poczęstowała mnie naleśnikami po ukraińsku. Farsz bardzo mnie zaskoczył