PrzepisDeseryBananowo-karmelowe ciasto z rumem
Bananowo-karmelowe ciasto z rumem
Uwielbiam banany, dlatego postanowiłam wykorzystać je w kolejnym przepisie na pyszne ciasto. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?
Pyszności
Składniki:
Ciasto bananowe
- 1 łyżka ciemny rum
- 2 szt. banany rogniecione
- 130 g mąka
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 szt. jajka duże
- 50 g cukier brązowy
- 120 ml olej
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Warstwa bananowo-karmelowa
- 5 szt. banany
- 60 g masło
- 130 g brązowy cukier
- 60 ml ciemny rum
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1/2 łyżeczki cynamon
Sposób przygotowania: