Chili con carne

Zaskocz swoich bliskich i zrób dla nich kolorowe chili con carne. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje. Co więcej, przygotowanie tego dania jest bardzo proste!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 400 g mielone mięso wołowe
  8. 800 g pomidory krojone z puszki
  9. 400 g czarna fasola z puszki
  10. 220 g kukurydza z puszki
  11. 1 łyżeczka kmin rzymski
  12. 1 łyżka słodka papryka

Dodatki

  1. kwaśna śmietana
  2. kolendra posiekana

Sposób przygotowania:

1. Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i cebulę. Po chwili dodaj posiekaną drobno czerwoną paprykę.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: pomidory krojone, mielone mięso wołowe, kmin rzymski, słodką paprykę i pieprz cayenne.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o czarnej fasoli, kukurydzy oraz soli.

Obrazek

4. Gotowe danie udekoruj śmietaną i świeżą kolendrą.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Od którego roku można pić kawę? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Od którego roku można pić kawę? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀