Chili con carne

Zaskocz swoich bliskich i zrób dla nich kolorowe chili con carne. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje. Co więcej, przygotowanie tego dania jest bardzo proste!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 400 g mielone mięso wołowe
  8. 800 g pomidory krojone z puszki
  9. 400 g czarna fasola z puszki
  10. 220 g kukurydza z puszki
  11. 1 łyżeczka kmin rzymski
  12. 1 łyżka słodka papryka

Dodatki

  1. kwaśna śmietana
  2. kolendra posiekana

Sposób przygotowania:

1. Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i cebulę. Po chwili dodaj posiekaną drobno czerwoną paprykę.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: pomidory krojone, mielone mięso wołowe, kmin rzymski, słodką paprykę i pieprz cayenne.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o czarnej fasoli, kukurydzy oraz soli.

Obrazek

4. Gotowe danie udekoruj śmietaną i świeżą kolendrą.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej