Ciasteczka serowe z kolorowymi owocami

Tym razem mamy dla Ciebie ciasteczka serowe z kolorowymi owocami. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze są mega proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 300 g serek śmietankowy
  3. 3 łyżki cukier
  4. 3 łyżki sok z cytryny
  5. 1 szt. jajko
  6. świeże owoce Twoje ulubione

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania masy serowej. W tym celu zmiksuj ze sobą: serek śmietankowy, cukier puder i sok z cytryny.

Obrazek

2. Z ciasta francuskiego wytnij koła. Przy pomocy mniejszej foremki zrób delikatny obrys w centrum każdego kółka. To będzie Twoja granica, dokąd ma sięgać masa serowa.

Obrazek

3. Nałóż w centralnej części każdego kółka masę serową. Dodaj również ulubione owoce, a część bez masy i owoców posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Obrazek

4. Wstaw ciastka do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie