PrzepisCiastka jeżyki - słodkości, których nie możesz przegapić
Ciastka jeżyki - słodkości, których nie możesz przegapić
Ciastka jeżyki to nasza ulubiona kombinacja, której nie potrafimy się oprzeć. I dziś Ty również dołączysz do naszego grona, a wszystko to za sprawą prostego i smacznego przepisu.
Frania
Dzięki niemu przygotujesz kultowe ciasteczka w zaciszu własnego domu!
Składniki:
200 g mąka
130 g masło prosto z lodówki
60 g cukier puder
250 g czekolada gorzka
1 opakowanie mieszanka bakaliowa
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz masło.
2. Z powstałej mieszanki uformuj ciasto i owiń je folią spożywczą. Następnie wstaw do lodówki na 30 minut.
3. Po pół godziny rozwałkuj ciasto i wytnij kółka. Umieść je na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
4. W międzyczasie połącz bakalie z roztopioną czekoladą.
5. Powstałą mieszankę umieść na ostudzonych ciastkach. Wstaw do lodówki na 20-25 minut.