Ciastka z brzoskwiniami z ciasta francuskiego

Ciastka z brzoskwiniami to idealna propozycja na deser po niedzielnym obiedzie, jak i przekąska na słodko podczas wizyty przyjaciół. Pysznościom z ciasta francuskiego nie sposób odmówić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 5-6 szt. brzoskwinie
  3. 1/2 szkl. cukier brązowy
  4. 1/3 szkl. cukier puder
  5. 1/3 szkl. mąka pszenna
  6. 1 łyżka cynamon
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj brzoskwinie i wrzuć je do wrzącej wody na 2-3 minuty.

Obrazek

2. Włóż owoce do miski wypełnionej lodem i powoli pozbądź się skórki. Podziel owoce na mniejsze kawałki.

Obrazek

3. W misce połącz mąkę, cukier puder, cynamon, cukier brązowy i sól.

Obrazek

4. Dodaj kawałki brzoskwiń i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Podziel ciasto francuskie na małe trójkąty.

Obrazek

6. W każdym trójkącie zrób po dwa nacięcia z każdej strony. Na środku rozprowadź farsz i zwiń do środka.

Obrazek

7. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Posyp ciastka cukrem pudrem i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie