Ciasto bez pieczenia 3 bit deklasuje popularny batonik ze sklepu. Oszałamiający deser jest najprostszy na świecie

Ciasto bez pieczenia 3 bit to wspaniały deser dla całej rodziny. Nie tylko jest wyjątkowo smaczne, ale równie dobrze się prezentuje. W związku z tym świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy. Jeśli więc masz ochotę na ten wyjątkowy deser - sprawdź poniżej jak go wykonać!

ObrazekCiasto bez pieczenia 3 bit deklasuje popularny batonik. Oszałamiający deser jest najprostszy na świecie - Pyszności; Foto: https://youtu.be/MhMYXLEj9L4; Canva.com
Agnieszka

Ciasto bez pieczenia 3 bit skrywa w sobie aż trzy przepyszne warstwy: kajmakową, budyniową oraz bitą śmietanę. Poza tym deser z wierzchu posypany jest czekoladą. W zależności od preferencji można użyć zarówno tej gorzkiej, jak i mlecznej. Połączenie tych wszystkich produktów przynosi zaskakujący efekt!

Wspaniałe ciasto bez pieczenia

Obrazek
3 bit - Pyszności

Ciasto bez pieczenia 3 bit to wspaniały deser, który wspaniale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań, czy imprez urodzinowych. Zasmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Deser ten jest wyjątkowo prosty w wykonaniu. Poza tym, aby go przygotować, nie potrzebujesz piekarnika. Jednak należy pamiętać, aby przed podaniem ciasta, porządnie go schłodzić. W związku z tym warto wcześniej zaplanować wykonanie deseru.

Ciasto 3 bit

Obrazek

Składniki:

  • 300 g herbatników
  • 50 - 100 g czekolady
  • puszka masy kajmakowej

Masa budyniowa:

  • 135 g miękkiego masła
  • 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
  • 600 ml mleka
  • 3 łyżki cukru

Masa śmietankowa:

  • 400 g śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • W oddzielnym naczyniu dokładnie wymieszaj cukier, 150 ml mleka oraz budyń. W garnku zagotuj resztę mleka. Gdy płyn zacznie się gotować, wlej do niego uprzednio wymieszane składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę.
  • Gotowy budyń ściągnij z kuchenki, przykryj folią spożywczą i odłóż do ostudzenia. W międzyczasie wyłóż formę 20x30 cm papierem do pieczenia. Następnie układaj na niej herbatniki. Masę kajmakową rozsmaruj na ciasteczkach i przykryj ją kolejną warstwą ciasteczek.
  • Jeśli chcesz, aby masa kajmakowa łatwo się rozsmarowała - wstaw uprzednio puszkę z masą do gorącej wody. Przygotuj masę budyniową. W związku z tym ubij masło na puszystą masę. Następnie dodawaj do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Masę budyniową rozsmaruj na ciasteczkach i przykryj ją kolejną warstwą ciasteczek. Następnie ubij śmietankę z cukrem pudrem. Rozsmaruj ją na ciasteczkach i posyp startą czekoladą. Całość wstaw do lodówki na około 12 godzin.
  • Ciasto bez pieczenia 3 bit kroimy w kwadraty i serwujemy schłodzone. Deser wspaniale smakuje w towarzystwie kawy, czy herbaty.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować czekoladowe doniczki krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej