Ciasto drożdżowe bez wyrabiania wzbogaciliśmy pysznymi owocami: borówkami oraz malinami. Tym samym stworzyliśmy mega proste, genialne i smaczne ciasto, któremu nie można powiedzieć nie!
Pyszności
Składniki:
50 g świeże drożdże w temp. pokojowej
4 szkl. mąka
3/4 szkl. cukier
3/4 szkl. olej
3/4 szkl. mleko ciepłe
3 szt. jajka
2 opakowania borówki
2 opakowania maliny
cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Do miski wrzuć w następującej kolejności: świeże drożdże, cukier, jajka, ciepłe mleko...
2. ...olej i mąkę. Mieszankę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 2 godziny.
3. Następnie połącz składniki przy pomocy drewnianej łyżki.
4. Mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny i borówki, po czym wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).