Ciasto z rogalikami 7 days

Ciasto z rogalikami 7 days totalnie zawróciło nam w głowach. Wystarczył jeden kęs, aby zakochać się w nim bez pamięci ❤️ Z Tobą będzie podobnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Biszkopt

  1. 6 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  2. 1 szkl. cukier
  3. 1 szkl. mąka przesiana
  4. 3/4 łyżeczki proszek do pieczenia
  5. 3 łyżki kakao

Pozostałe składniki

  1. 1 opakowanie mini 7 days
  2. 1 szkl. polewa czekoladowa

Masa

  1. 600 ml śmietanka 30%
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 300 g serek mascarpone
  4. 1 szt. galaretka krystaliczna
  5. 200 ml wrzątek

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem. Następnie dodaj żółtka...

Obrazek

2. ...przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Galaretkę krystaliczną zalej wrzątkiem.

Obrazek

4. Ubij śmietankę 30% z cukrem pudrem. Jako kolejny składnik dodaj serek mascarpone i ostudzoną galaretkę.

Obrazek

5. Przetnij biszkopt na pół. Następnie rozprowadź na nim pierwszą warstwę masy. Ułóż rogaliki 7 days.

Obrazek

6. Na rogalikach umieść resztę kremu. Następnie dodaj biszkopt i polewę czekoladową. Wstaw do lodówki na 3 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu