Domowe lody awokado

Domowe lody awokado to prawdziwy hit tych wakacji. Przygotowujemy je na okrągło i nasi bliscy nadal nie mają ich dość. Są po prostu idealne 😍

Obrazek
Pyszności

Mieszankę z awokado przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. awokado
  2. 1 szt. cytryna sok
  3. 150 ml miód
  4. 200 ml ubita śmietana 30%
  5. 8 szt. kulki czekoladowe

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od oddzielenia awokado od skórki. Zachowaj je na później.

Obrazek

2. Połącz w blenderze awokado, miód oraz sok z cytryny.

Obrazek

3. Gotową mieszankę połącz z ubitą śmietaną.

Obrazek

4. Następnie umieść miks w skórce z awokado, wygładź przy pomocy szpatułki i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.

Obrazek

5. Po tym czasie zrób otwór w centralnej części awokado.

Obrazek

6. W powstałym otworze umieść kulki czekoladowe.

Obrazek

7. I gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze