Ewa Wachowicz robi genialny syrop na wzmocnienie. Wystarczą tylko 3 składniki

W okresie jesiennym kluczowe znaczenie ma wzmocnienie naszego organizmu, aby poradził sobie z chorobami i infekcjami. Ze sprawdzonym patentem przychodzi sama Ewa Wachowicz.

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na syrop wzmacniającyEwa Wachowicz zdradziła przepis na syrop wzmacniający
Źródło zdjęć: © Facebook
Marzena Pęcak

Choć jesień ma swój urok i wiele osób wyczekuje jej z niecierpliwością, należy pamiętać, że to również wzmożony czas zachorowań. Wystarczy naprawdę niewiele, aby się przeziębić, dlatego tak ważne jest, aby wzmocnić swój organizm i podnieść odporność. Ze skutecznym rozwiązaniem przychodzi Ewa Wachowicz

Dzięki jej domowej miksturze, w szybki, prosty i przede wszystkim naturalny sposób zadbasz o swoje zdrowie. A to powinna być dla ciebie kluczowa sprawa. Tym bardziej, teraz kiedy o chorobę naprawdę nietrudno.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Co może powstać po połączeniu gołąbków i rolady? Ciekawy i mega smaczny obiad dla całej rodziny

Ewa Wachowicz radzi

Ewy Wachowicz chyba nie trzeba nikomu bliżej przedstawiać. W końcu jest to niekwestionowana ekspertka kulinarna, prezenterka telewizyjna, autorka książek oraz niesamowita osobowość medialna. 

Ma wierne grono fanów, którzy cenią sobie jej porady. Sama gwiazda dzieli się przydatną wiedzą w sieci. Nie inaczej było w przypadku domowego syropu na wzmocnienie. Na swoim Facebooku Wachowicz napisała, że ma go zawsze w swojej lodówce. Ty również możesz go przygotować i to w mgnieniu oka. 

Jak zrobić syrop Ewy Wachowicz na wzmocnienie?

Do przygotowania domowej mieszanki potrzebujesz 3 podstawowych składników, które na pewno masz w swojej kuchni. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją jeszcze dziś. 

Składniki:

  • 7 łyżek miodu,
  • 1 cytryna,
  • kawałek świeżego imbiru.

Sposób przygotowania:

  1. Pracę nad domowym syropem rozpocznij od wyszorowania skórki cytryny. 
  2. Następnie pokrój cytrusa w plastry i odłóż go na bok.
  3. Teraz zajmij się imbirem. Najpierw go obierz, po czym podziel na plastry
  4. Na blacie kuchennym umieść czysty i suchy słoiczek. 
  5. Ułóż w nim plaster cytryny i kilka kawałków imbiru. Na koniec dodaj łyżkę miodu.
  6. Ten system powtarzaj do wypełnienia naczynia.
  7. Kiedy już do tego dojdzie, zamknij słoik i wstaw go do lodówki na dwie doby. I to wszystko!

Pani Ewa poleca pić po jednej łyżeczce syropu każdego dnia — ranowieczorem. Zanim się pożegnamy, warto dodać, że składniki wchodzące w skład domowej mieszanki są bogate w wiele cennych witamin oraz minerałów. Razem będą stanowić więc skuteczną broń przeciw jesiennym przeziębieniom i infekcjom. Oczywiście jeśli znasz inne ciekawe receptury, które świetnie się tutaj sprawdzą, koniecznie mi o tym napisz. Takiej wiedzy nigdy za wiele!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej