Ewa Wachowicz robi genialny syrop na wzmocnienie. Wystarczą tylko 3 składniki
W okresie jesiennym kluczowe znaczenie ma wzmocnienie naszego organizmu, aby poradził sobie z chorobami i infekcjami. Ze sprawdzonym patentem przychodzi sama Ewa Wachowicz.
30.09.2023 19:15
Choć jesień ma swój urok i wiele osób wyczekuje jej z niecierpliwością, należy pamiętać, że to również wzmożony czas zachorowań. Wystarczy naprawdę niewiele, aby się przeziębić, dlatego tak ważne jest, aby wzmocnić swój organizm i podnieść odporność. Ze skutecznym rozwiązaniem przychodzi Ewa Wachowicz.
Dzięki jej domowej miksturze, w szybki, prosty i przede wszystkim naturalny sposób zadbasz o swoje zdrowie. A to powinna być dla ciebie kluczowa sprawa. Tym bardziej, teraz kiedy o chorobę naprawdę nietrudno.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ewa Wachowicz radzi
Ewy Wachowicz chyba nie trzeba nikomu bliżej przedstawiać. W końcu jest to niekwestionowana ekspertka kulinarna, prezenterka telewizyjna, autorka książek oraz niesamowita osobowość medialna.
Ma wierne grono fanów, którzy cenią sobie jej porady. Sama gwiazda dzieli się przydatną wiedzą w sieci. Nie inaczej było w przypadku domowego syropu na wzmocnienie. Na swoim Facebooku Wachowicz napisała, że ma go zawsze w swojej lodówce. Ty również możesz go przygotować i to w mgnieniu oka.
Zobacz także
Jak zrobić syrop Ewy Wachowicz na wzmocnienie?
Do przygotowania domowej mieszanki potrzebujesz 3 podstawowych składników, które na pewno masz w swojej kuchni. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją jeszcze dziś.
Składniki:
- 7 łyżek miodu,
- 1 cytryna,
- kawałek świeżego imbiru.
Sposób przygotowania:
- Pracę nad domowym syropem rozpocznij od wyszorowania skórki cytryny.
- Następnie pokrój cytrusa w plastry i odłóż go na bok.
- Teraz zajmij się imbirem. Najpierw go obierz, po czym podziel na plastry.
- Na blacie kuchennym umieść czysty i suchy słoiczek.
- Ułóż w nim plaster cytryny i kilka kawałków imbiru. Na koniec dodaj łyżkę miodu.
- Ten system powtarzaj do wypełnienia naczynia.
- Kiedy już do tego dojdzie, zamknij słoik i wstaw go do lodówki na dwie doby. I to wszystko!
Pani Ewa poleca pić po jednej łyżeczce syropu każdego dnia — rano i wieczorem. Zanim się pożegnamy, warto dodać, że składniki wchodzące w skład domowej mieszanki są bogate w wiele cennych witamin oraz minerałów. Razem będą stanowić więc skuteczną broń przeciw jesiennym przeziębieniom i infekcjom. Oczywiście jeśli znasz inne ciekawe receptury, które świetnie się tutaj sprawdzą, koniecznie mi o tym napisz. Takiej wiedzy nigdy za wiele!