Ewa Wachowicz sprzedaje świąteczne dania. Za śledzie trzeba zapłacić majątek
Przygotowania do Świąt nabierają tempa. Coraz więcej osób rezygnuje z wielogodzinnego gotowania i wybiera opcje cateringu. Z pomocą dla zabieganych przychodzą również restauracje sygnowane nazwiskami gwiazd. Na specjalną ofertę świąteczną postawiła również Ewa Wachowicz.
Krakowskie Zalipianki cieszą się sporą popularnością, zgarniając przy tym pozytywne opinie. W związku ze zbliżającym się Świętami w restauracji należącej do Ewy Wachowicz pojawiła się opcja zamówienia cateringu. Nie zabrakło świątecznych klasyków i słodkości, które umilą rodzinne spotkanie. Zamawiając gotowe dania, trzeba jednak liczyć się z niemałymi wydatkami.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Na Święta podaj zamiast jabłecznika. Nie zostanie nawet okruszek
Świąteczny catering od Ewy Wachowicz
W świątecznej ofercie z restauracji Ewy Wachowicz znajdą coś dla siebie wszyscy miłośnicy tradycyjnych smaków. Są tam zupy, przystawki, dania główne i ciasta, czyli wszystko to, co potrzebne do stworzenia świątecznej uczty.
Nie mogło zabraknąć oczywiście kultowej sałatki jarzynowej, która króluje na polskich stołach od Wielkanocy do Bożego Narodzenia. Za kilogram warzyw z majonezem zapłacić trzeba 60 zł. Więcej kosztować nas będą śledzie. Zarówno za te w oleju, jak i w śmietanie z jabłkami zapłacić trzeba 70 zł/kg.
Gdy przyjdzie czas na wigilijną zupę, czas otworzyć słoik z barszczem od Ewy Wachowicz (30 zł/l) lub grzybową na jarskim wywarze (40 zł/l). Wszyscy wypatrują również pierogów. Za ok. 35 sztuk z Zalipianek zapłacić trzeba 80 zł. Do tego karp po żydowsku w galarecie lub dzwonko z karpia (30 zł/porcja), do popicia kompot z suszu (20 zł/l) a na deser ciasto. Miłośnicy słodkości mogą zamówić sernik z lukrem i bakaliami lub makowca (oba za 180 zł).
Mięsne dania na Boże Narodzenie
W Wigilię wiele osób utrzymuje post i rezygnuje z potraw mięsnych. W Boże Narodzenie na stole postawić można już wszystko. Ewa Wachowicz proponuje pasztet z jałowcem (50 zł/0,5 kg), smalec (30 zł/250 g) i dodatki, takie jak pieczywo (25 zł), sos żurawinowy czy tatarski (20 zł/300 g).
Fani konkretnych potraw zadowolić się mogą bigosem (90 zł/kg), kilogramową roladą wieprzową z grzybami (90 zł/sztukę) lub szynką nadziewaną słoniną, czosnkiem i wędzoną śliwką. Po takiej uczcie zdecydowanie nikt nie odejdzie głodny od stołu.
Wygoda kosztuje
Patrząc na ceny cateringu, wiele osób złapie się za głowę. To jednak tańsza oferta niż ta u Magdy Gessler. Warto mieć na uwadze to, że poza kosztem składników, pensją pracowników, podatkami i innymi wydatkami związanymi z prowadzeniem działalności, doliczyć trzeba również fakt, że to nie jest pierwszy lepszy catering. Nazwisko Ewy Wachowicz podbija cenę, przyciągając również fanów gwiazdy.
Catering świąteczny to niemały wydatek. Kupuje się jednak nie tylko produkty, ale również swój wolny czas. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób decyduje się na zamówienie gotowych potraw na Święta.