Ewa Wachowicz sprzedaje świąteczne dania. Za śledzie trzeba zapłacić majątek

Przygotowania do Świąt nabierają tempa. Coraz więcej osób rezygnuje z wielogodzinnego gotowania i wybiera opcje cateringu. Z pomocą dla zabieganych przychodzą również restauracje sygnowane nazwiskami gwiazd. Na specjalną ofertę świąteczną postawiła również Ewa Wachowicz.

Ewa Wachowicz przygotowała ofertę cateringuEwa Wachowicz przygotowała ofertę cateringu
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram
Ewa Malinowska

Krakowskie Zalipianki cieszą się sporą popularnością, zgarniając przy tym pozytywne opinie. W związku ze zbliżającym się Świętami w restauracji należącej do Ewy Wachowicz pojawiła się opcja zamówienia cateringu. Nie zabrakło świątecznych klasyków i słodkości, które umilą rodzinne spotkanie. Zamawiając gotowe dania, trzeba jednak liczyć się z niemałymi wydatkami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Na Święta podaj zamiast jabłecznika. Nie zostanie nawet okruszek

Świąteczny catering od Ewy Wachowicz

W świątecznej ofercie z restauracji Ewy Wachowicz znajdą coś dla siebie wszyscy miłośnicy tradycyjnych smaków. Są tam zupy, przystawki, dania główne i ciasta, czyli wszystko to, co potrzebne do stworzenia świątecznej uczty.

Nie mogło zabraknąć oczywiście kultowej sałatki jarzynowej, która króluje na polskich stołach od Wielkanocy do Bożego Narodzenia. Za kilogram warzyw z majonezem zapłacić trzeba 60 zł. Więcej kosztować nas będą śledzie. Zarówno za te w oleju, jak i w śmietanie z jabłkami zapłacić trzeba 70 zł/kg.

Śledzie - Pyszności
Śledzie - Pyszności © Canva | atlasstudio

Gdy przyjdzie czas na wigilijną zupę, czas otworzyć słoik z barszczem od Ewy Wachowicz (30 zł/l) lub grzybową na jarskim wywarze (40 zł/l). Wszyscy wypatrują również pierogów. Za ok. 35 sztuk z Zalipianek zapłacić trzeba 80 zł. Do tego karp po żydowsku w galarecie lub dzwonko z karpia (30 zł/porcja), do popicia kompot z suszu (20 zł/l) a na deser ciasto. Miłośnicy słodkości mogą zamówić sernik z lukrem i bakaliami lub makowca (oba za 180 zł).

Mięsne dania na Boże Narodzenie

W Wigilię wiele osób utrzymuje post i rezygnuje z potraw mięsnych. W Boże Narodzenie na stole postawić można już wszystko. Ewa Wachowicz proponuje pasztet z jałowcem (50 zł/0,5 kg), smalec (30 zł/250 g) i dodatki, takie jak pieczywo (25 zł), sos żurawinowy czy tatarski (20 zł/300 g).

Smażony karp
Smażony karp to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole © Adobe Stock

Fani konkretnych potraw zadowolić się mogą bigosem (90 zł/kg), kilogramową roladą wieprzową z grzybami (90 zł/sztukę) lub szynką nadziewaną słoniną, czosnkiem i wędzoną śliwką. Po takiej uczcie zdecydowanie nikt nie odejdzie głodny od stołu.

Wygoda kosztuje

Patrząc na ceny cateringu, wiele osób złapie się za głowę. To jednak tańsza oferta niż ta u Magdy Gessler. Warto mieć na uwadze to, że poza kosztem składników, pensją pracowników, podatkami i innymi wydatkami związanymi z prowadzeniem działalności, doliczyć trzeba również fakt, że to nie jest pierwszy lepszy catering. Nazwisko Ewy Wachowicz podbija cenę, przyciągając również fanów gwiazdy.

Ewa Wachowicz przepisami dzieli się na swoich social mediach
Ewa Wachowicz przepisami dzieli się na swoich social mediach © Instagram

Catering świąteczny to niemały wydatek. Kupuje się jednak nie tylko produkty, ale również swój wolny czas. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób decyduje się na zamówienie gotowych potraw na Święta.

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku