Ewa Wachowicz sprzedaje świąteczne dania. Za śledzie trzeba zapłacić majątek

Przygotowania do Świąt nabierają tempa. Coraz więcej osób rezygnuje z wielogodzinnego gotowania i wybiera opcje cateringu. Z pomocą dla zabieganych przychodzą również restauracje sygnowane nazwiskami gwiazd. Na specjalną ofertę świąteczną postawiła również Ewa Wachowicz.

Ewa Wachowicz przygotowała ofertę cateringuEwa Wachowicz przygotowała ofertę cateringu
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram
Ewa Malinowska

Krakowskie Zalipianki cieszą się sporą popularnością, zgarniając przy tym pozytywne opinie. W związku ze zbliżającym się Świętami w restauracji należącej do Ewy Wachowicz pojawiła się opcja zamówienia cateringu. Nie zabrakło świątecznych klasyków i słodkości, które umilą rodzinne spotkanie. Zamawiając gotowe dania, trzeba jednak liczyć się z niemałymi wydatkami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Na Święta podaj zamiast jabłecznika. Nie zostanie nawet okruszek

Świąteczny catering od Ewy Wachowicz

W świątecznej ofercie z restauracji Ewy Wachowicz znajdą coś dla siebie wszyscy miłośnicy tradycyjnych smaków. Są tam zupy, przystawki, dania główne i ciasta, czyli wszystko to, co potrzebne do stworzenia świątecznej uczty.

Nie mogło zabraknąć oczywiście kultowej sałatki jarzynowej, która króluje na polskich stołach od Wielkanocy do Bożego Narodzenia. Za kilogram warzyw z majonezem zapłacić trzeba 60 zł. Więcej kosztować nas będą śledzie. Zarówno za te w oleju, jak i w śmietanie z jabłkami zapłacić trzeba 70 zł/kg.

Śledzie - Pyszności
Śledzie - Pyszności © Canva | atlasstudio

Gdy przyjdzie czas na wigilijną zupę, czas otworzyć słoik z barszczem od Ewy Wachowicz (30 zł/l) lub grzybową na jarskim wywarze (40 zł/l). Wszyscy wypatrują również pierogów. Za ok. 35 sztuk z Zalipianek zapłacić trzeba 80 zł. Do tego karp po żydowsku w galarecie lub dzwonko z karpia (30 zł/porcja), do popicia kompot z suszu (20 zł/l) a na deser ciasto. Miłośnicy słodkości mogą zamówić sernik z lukrem i bakaliami lub makowca (oba za 180 zł).

Mięsne dania na Boże Narodzenie

W Wigilię wiele osób utrzymuje post i rezygnuje z potraw mięsnych. W Boże Narodzenie na stole postawić można już wszystko. Ewa Wachowicz proponuje pasztet z jałowcem (50 zł/0,5 kg), smalec (30 zł/250 g) i dodatki, takie jak pieczywo (25 zł), sos żurawinowy czy tatarski (20 zł/300 g).

Smażony karp
Smażony karp to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole © Adobe Stock

Fani konkretnych potraw zadowolić się mogą bigosem (90 zł/kg), kilogramową roladą wieprzową z grzybami (90 zł/sztukę) lub szynką nadziewaną słoniną, czosnkiem i wędzoną śliwką. Po takiej uczcie zdecydowanie nikt nie odejdzie głodny od stołu.

Wygoda kosztuje

Patrząc na ceny cateringu, wiele osób złapie się za głowę. To jednak tańsza oferta niż ta u Magdy Gessler. Warto mieć na uwadze to, że poza kosztem składników, pensją pracowników, podatkami i innymi wydatkami związanymi z prowadzeniem działalności, doliczyć trzeba również fakt, że to nie jest pierwszy lepszy catering. Nazwisko Ewy Wachowicz podbija cenę, przyciągając również fanów gwiazdy.

Ewa Wachowicz przepisami dzieli się na swoich social mediach
Ewa Wachowicz przepisami dzieli się na swoich social mediach © Instagram

Catering świąteczny to niemały wydatek. Kupuje się jednak nie tylko produkty, ale również swój wolny czas. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób decyduje się na zamówienie gotowych potraw na Święta.

Wybrane dla Ciebie
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają