Folię aluminiową zwijam w kulkę i wrzucam do blendera. Cieszę się, że poznałam ten przydatny patent

Tak, folia aluminiowa zwinięta w kulkę ląduje w blenderze, a dalej dzieje się magia. Ten prosty patent pozwoli utrzymać urządzenie w dobrej kondycji przez długi czas.

Kulki folii aluminiowej w blenderze Kulki folii aluminiowej w blenderze
Źródło zdjęć: © Pyszności | arch. prywatne

Jak naostrzyć ostrze blendera? Okazuje się, że rozwiązań jest sporo i nie trzeba uciekać się do wymiany nożyków czy całego urządzenia. Pomysłowym trikiem dzielą się internauci w mediach społecznościowych. Tam metoda z folią aluminiową stała się viralem. Sama raz skorzystałam z tego patentu i przyznam szczerze, że byłam zaskoczona efektem.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tradycyjne moskole z bryndzą. Przepis na podhalański przysmak

Do czego może przydać się folia aluminiowa? Poznaj patent z blenderem

Folia aluminiowa pozwoli utrzymać blender w dobrej kondycji i sprawi, że będzie pełnił swoją funkcję bezbłędnie przez długi czas. Jak wiadomo, ostrza takich urządzeń szybko stają się tępe. Mimo że wykonane są z nowoczesnych i trwałych materiałów, podlegają one zużyciu oraz ścieraniu. Tym samym każdy - prędzej czy później - ma do czynienia z blenderem, którego działanie pozostawia wiele do życzenia.

Profesjonalne naostrzenie takich noży nie jest możliwe. Najczęściej trzeba zainwestować w nowy sprzęt. Niekiedy istnieje możliwość wymiany samego elementu, jednak nie zdarza się to często. Warto więc sprawdzić przed zakupem blendera, czy producent przewiduje wymianę eksploatacyjnych części. Zanim jednak spiszesz całe urządzenie czy same ostrza na straty, koniecznie wypróbuj poniższy patent.

Folia spożywcza
Folia spożywcza © Pixabay

Jak naostrzyć nożyki blendera? Wykorzystaj folię aluminiową

Folia aluminiowa może okazać się kołem ratunkowym, kiedy blender przestaje spełniać swoje funkcje. Wystarczy zwinąć kilka arkuszy folii aluminiowej w małe kuleczki, a następnie umieścić je w kielichu blendera czy innym pojemniku. Następnie włącz urządzenie i zblenduj kulki z aluminiowej folii na niskich obrotach. Po chwili ostrza będą jak nowe. Trik na naostrzenie blendera stał się viralem w mediach społecznościowych.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej