Grażyna Torbicka ma 63 lata, a wygląda jak nastolatka. Zdradziła, z czego zrezygnowała

Grażyna Torbicka to jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych polskich dziennikarek. Od lat zachwyca swoją urodą i nienaganną sylwetką. W czym tkwi sekret jej młodego wyglądu?

Grażyna TorbickaGrażyna Torbicka
Źródło zdjęć: © Grażyna Torbicka, Instagram
Marcin Michałowski

64- letnia Grażyna Torbicka to nie tylko ceniona polska dziennikarka, ale również kobieta zachwycająca swoją witalnością i zgrabną sylwetką. Choć wiek Torbickiej sugerowałby, że musi ona stosować specjalne diety i rygorystyczne treningi, to okazuje się, że sekret jej młodego wyglądu tkwi gdzie indziej.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Grażyna Torbicka - inspiracja dla kobiet

Grażyna Torbicka to znana i lubiana postać w polskim show-biznesie. Od ponad trzech dekad jest związana z telewizją i pomimo upływu lat, wciąż zachwyca nie tylko swoją zawodową postawą, ale także urodą i sylwetką. Jest inspiracją nie tylko dla kobiet w jej wieku, ale także dla młodszych pokoleń. Jej stylizacje i fryzury są źródłem inspiracji dla wielu Polek, które chcą wyglądać modnie i z klasą.

Wiele osób zastanawia się, jak Grażynie Torbickiej udaje się utrzymać młody wygląd i zgrabną sylwetkę. Czy tajemnica tkwi w diecie i intensywnych treningach? Otóż nie - jak zdradziła sama dziennikarka, kluczem do jej doskonałego wyglądu jest zdrowy rozsądek.

Grażyna Torbicka - zdrowy rozsądek zamiast restrykcyjnych diet i treningów

63-letnia prezenterka nie stosuje żadnych rygorystycznych diet, nie rezygnuje z ulubionych przysmaków, ani nie wierzy w "diety cud". Nie jest także fanką intensywnych treningów, ani nie spędza godzin na siłowni. Co zatem pomaga jej utrzymać zgrabną sylwetkę i młody wygląd?

Grażyna Torbicka przyznaje, że najważniejsze są dla niej zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczna w codziennym życiu. Chociaż unika restrykcyjnych diet, to stawia na umiar w jedzeniu. Zazwyczaj spożywa niewielkie porcje i nie pozwala sobie na przejadanie się. Po posiłku często rezygnuje z deseru lub zjada tylko jego połowę.

Dziennikarka regularnie chodzi na długie spacery z psem, co nie tylko pomaga jej w utrzymaniu dobrej kondycji fizycznej, ale także pozwala na relaks i kontakt z naturą. Poza tym Grażyna Torbicka praktykuje jogę, która wpływa korzystnie na jej elastyczność i kondycję.

Kluczowym elementem jej jadłospisu jest inspirująca kuchnia śródziemnomorska, uznawana od lat za jedną z najzdrowszych na świecie. Torbicka stawia na dużą ilość warzyw, owoców, orzechów i oliwy z oliwek. Komponuje przeróżne sałatki, które dostarczają jej dużej ilości witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zapomina także o rybach i owocach morza, które są bogate w cenne składniki odżywcze.

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans