WAŻNE
TERAZ

Jest wniosek Bodnara ws. Ziobry. Zostanie doprowadzony przed komisję śledczą?

Ulubiony dodatek do dań, czyli jak zrobić masło czosnkowe?

Kiedy nadchodzi sezon grillowy, trudno wyobrazić sobie większość dań przyrządzanych na ogniu bez pysznych dodatków. Dlatego dziś odpowiem na pytanie: jak zrobić masło czosnkowe?

Obrazek
Frania

Ketchup i musztarda to podstawowe, ale jednocześnie pospolite składniki. Najlepszy smak wielu potraw zawdzięczamy właśnie dzięki masłu czosnkowemu. Jeśli więc kochasz ten produkt, zrób go sama. Przepis jest bardzo prosty, a Ty zyskasz smaczny i zdrowy efekt bez ogromnego wysiłku.

Masło czosnkowe - do czego

jak zrobić masło czosnkowe
(szczególnie z wołowiną).

Jest niezastąpione również jako towarzysz ciepłej i chrupiącej bagietki, ziemniaków prosto z piekarnika, ryby czy wypieków na słono z ciastem francuskim i naleśnikami w roli głównej.

Jak zrobić masło czosnkowe w swoim domu?

Potrzebne produkty:

  • 200 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli gruboziarnistej
  • świeże zioła (rozmaryn, tymianek, koper, bazylia, szałwia i szczypiorek)

Krok po kroku:

  1. Cały proces rozpocznij od ucierania masła w moździerzu lub zwykłej misce.
  2. Kiedy masło będzie miękkie, zacznij dodawać stopniowo sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pamiętaj, żeby cały czas ucierać mieszankę.
  3. Teraz posiekaj wybrane zioła, po czym dodaj do masła. I tu mała rada - im więcej ich dodasz, tym bardziej masło czosnkowe będzie aromatyczne.
  4. Umieść masło w chłodnym miejscu na całą noc. I gotowe!
  5. Z takim masełkiem każdy grill będzie udany ?
grill

Teraz już wiesz jak zrobić masło czosnkowe w zaciszu własnego domu. Prawda, że to mega proste?

Wybrane dla Ciebie

Jedna z najzdrowszych i najczystszych ryb dostępnych w Polsce. Pyszna, a wciąż mało popularna
Jedna z najzdrowszych i najczystszych ryb dostępnych w Polsce. Pyszna, a wciąż mało popularna
Magda Gessler robi obłędne kotlety rybne. Każdy kęs rozpływa się w ustach
Magda Gessler robi obłędne kotlety rybne. Każdy kęs rozpływa się w ustach
Jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka? Kluczowa jest jedna czynność
Jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka? Kluczowa jest jedna czynność
Na deser zrób kostkę hiszpańską. Warstwowe ciasto pochwali nawet teściowa
Na deser zrób kostkę hiszpańską. Warstwowe ciasto pochwali nawet teściowa
Jajka po turecku z jogurtem. Przepis na pożywne śniadanie
Jajka po turecku z jogurtem. Przepis na pożywne śniadanie
Grillowana kapusta to hit tego lata. Wyjdzie, ale pod jednym warunkiem
Grillowana kapusta to hit tego lata. Wyjdzie, ale pod jednym warunkiem
Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Sprawdziliśmy ceny w zakładzie karnym. Oto ile muszą płacić osadzeni za kawę
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Smakuje dużo lepiej niż sernik. Nie ma osoby, której nie zaskoczy główny składnik
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
Skrzydełka w miodzie robią furorę na każdej imprezie. Goście nie mogą przestać się oblizywać
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
"To chyba jakiś sen". Internauci zaskoczeni kwotą, jaką zapłacił Strzelczyk za obiad w Mielnie
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Do jagodzianek dodaję 1 nietypowy składnik. Są zdrowsze i mają więcej białka
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste
Kurczaka wrzucam do marynaty ziołowo-jogurtowej. Mięso staje się kruche i soczyste