Jeszcze zdrowsza i pyszniejsza nocna owsianka w 2 wersjach. Ciężko zdecydować, która lepsza
Nocna owsianka to jedno z najlepszych śniadań, jakie można zaserwować jesienią oraz zimą. Jest pożywna, pyszna i prosta w przygotowaniu. Dziś przygotowaliśmy ją w dwóch rewelacyjnych odsłonach.
05.09.2022 | aktual.: 05.09.2022 15:09
Nocna owsianka to śniadanie, które praktycznie robi się samo. Pozwala też na pyszne eksperymenty i łącznie ulubionych składników- dzięki temu nigdy się nie znudzi. Dziś mamy dla Ciebie przepis na pyszną bazę wraz z naszych patentem na dwa rewelacyjne połączenia: jabłko i chia oraz kakao i masło orzechowe. Taką owsiankę możesz śmiało zapakować do słoika i zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Wypełniona jest po brzegi superfoods marki Purella, które korzystnie wpływają nie tylko na smak, ale przede wszystkim na nasze zdrowie.
Przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube:
Nocna owsianka- składniki
Baza:
3/4 szkl. płatków owsianych błyskawicznych
1 szkl. mleka
1/2 szkl. jogurtu naturalnego
3 łyżki miodu
Wersja z jabłkami i chia
1/2 opakowania PURELLA CHIA BIO
1 łyżka PURELLA LUCUMA BIO
2 łyżki prażonych jabłek
1 garść orzechów pekan BAKALLAND
1 łyżka miodu
Wersja z kakao
1/2 opakowania SUROWE KAKAO PURELLA
2 łyżki masła orzechowego BERAW
1 łyżka SUROWE KAKAO ZIARNA PURELLA
1 garść suszonych bananów BAKALLAND
1 banan świeży
Zdrowe i pyszne śniadanie na wynos- jak zrobić?
Zacznij od przygotowania prostej bazy, którą później wzbogacisz o swoje ulubione dodatki. Do miski wsyp błyskawiczne płatki owsiane. Dodaj do nich jogurt naturalny oraz mleko i miód, który będzie zdrowym słodzidłem. Całość dokładnie wymieszaj.
Do bazy dodaj nasiona chia Purella oraz bio lucumę, która jest zdrowym zamiennikiem cukru. Nasiona chia Purella to z kolei bogate źródło kwasów omega 3- ma ich więcej nawet niż łosoś. Dokładnie wymieszaj całość.
Jeśli chcesz przygotować wersję z kakao, to do bazy dodaj surowe kakao bio Purella, pełne błonnika pokarmowego i magnezu. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj jednego dobrze rozgniecionego widelcem, dojrzałego banana.
Do słoika wyłóż warstwy: baza z chia, prażone jabłka i ponownie owsiankowa baza. Dobrze zakręć słoik i wstaw na noc do lodówki.
Podobnie zrób w przypadku kakaowej wersji. Do słoika włóż warstwę kakaowej bazy. Następnie dodaj pożywne masło orzechowe BE RAW i kolejną porcję owsianki. Wstaw do lodówki.
Następnego dnia udekoruj kakakową owsianką chipsami bananowymi, a jabłkową posiekanymi orzechami pekan i miodem. Nasze proste, pyszne i zdrowe owsianki z dodatkiem pyszności od Purelli są już gotowe. Rano zapakuj je do plecaka lub torebki i ciesz się pożywnym drugim śniadaniem.
Smacznego!