Kiedy podałem na stół, wszyscy zaczęli się śmiać. Teraz to ulubione ciasto całej rodziny

Kiedy pierwszy raz upiekłem to ciasto, nie spodziewałem się, że stanie się ono ulubionym deserem mojej rodziny. Jego zaskakujący smak i wygląd zachwyciły wszystkich, nawet tych, którzy nie przepadają za czekoladą i sernikiem.

Youtube - screen z kanału @The Cooking Foodie
Youtube - screen z kanału @The Cooking Foodie
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

Do przygotowania tego ciasta wystarczy zaledwie kilka podstawowych składników, które z pewnością każdy ma w kuchni. Mąka, kakao, proszek do pieczenia, serek twarogowy, cukier, jajka i wiśnie to wszystko, czego potrzebujesz, aby cieszyć się pysznym deserem.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Smak lata zamknięty w pysznym deserze. Bez mąki, z łatwo dostępnych składników

Czekoladowo-serowe ciasto - przepis

Czekoladowe ciasto z sernikiem to połączenie, które z pewnością cię zaskoczy. Czekolada jest intensywna i aromatyczna, a sernik jest delikatny i kremowy. Dodatek wiśni i czekolady sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej smaczne i wygląda bardzo apetyczne.

Składniki:

  • 220 g mąki,
  • 20 g proszku kakaowego,
  • 15 g skrobi kukurydzianej,
  • 10 g proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • 120 g cukru,
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego,
  • 130 ml oleju roślinnego,
  • 130 ml mleka.

Na Masę Serową:

  • 250 g serka twarogowego,
  • 60 g cukru,
  • 1 jajko,
  • 25 g skrobi kukurydzianej,

Przygotowanie:

  1. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i skrobię kukurydzianą wymieszaj w miseczce.
  2. Jajka wbij do miski i dodaj do nich cukier, cukier wanilinowy i zmiksuj na bardzo gładką i puszystą masę.
  3. Dodaj mleko i olej, chwilę wymieszaj, a potem dodaj mąkę. Przelej masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Do miski wrzuć ser twarogowy, cukier oraz jajko, następnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Wsyp skrobię kukurydzianą i wymieszaj.
  5. Na masie kakaowej porób masą serową okrągłe kleksy.
  6. Piecz ciasto w 180 stopniach przez 40 minut.

Czekoladowo-serowy hit to deser, który z pewnością zachwyci każdego. Jest pyszny, aromatyczny i wygląda bardzo efektownie. Jego przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu. Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które będzie idealnym wyborem na każdą okazję, to ten przepis jest właśnie dla ciebie.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej