Raz je przygotujesz, a już na zawsze będą gościć na imprezach. Pyszne kiełbaski w cieście pokocha cała rodzina
Proste kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z dodatkiem pomidorowego sosu i ciągnącego się sera to idealny przepis na imprezową przekąskę czy ciepłą kolację dla całej rodziny. Przygotujesz je w mgnieniu oka.
28.06.2023 13:30
Szybka przekąska, pyszna kolacja, efektowny lunch- te kiełbaski świetnie odnajdą się w każdej z tych ról. Otoczone chrupiącym ciastem, wypełnione prostym sosem na bazie passaty oraz ciągnącym się serem, błyskawicznie znikają ze stołu. Ten przepis to dowód na to, że nie trzeba wymyślnych składników i wielu godzin w kuchni, aby stworzyć coś pysznego. Moi bliscy przepadają za tymi kiełbaskami- sięgam po nie zawsze, gdy wieczorem mają wpaść goście lub mamy ochotę na coś innego niż zwykłe kanapki.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo
Kiełbaski w cieście francuskim
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- ½ szklanki passaty pomidorowej,
- 80 g tartego sera żółtego,
- 10 małych parówek,
- 2 łyżki suszonych ziół,
- 1 roztrzepane jajo,
- 2 łyżki sezamu.
Sposób przygotowania:
1. Arkusz ciasta francuskiego rozwijam na kuchennym blacie. Dobrze jest wyjąć je z lodówki 15-20 minut wcześniej, aby złapało pokojową temperaturę, dzięki czemu będzie plastyczne i nie będzie się kruszyło.