Kroję i wrzucam do rękawa. To najszybszy zdrowy obiad, jaki możesz zrobić

Czy masz dość rutyny w kuchni? Szukasz czegoś nowego i oryginalnego na obiad? Jeśli tak, to mamy dla ciebie propozycję, która z pewnością odświeży twoje kulinarne doznania. Dziś przedstawiamy przepis na pyszny i zdrowy obiad, który możesz przygotować szybko i bez większego wysiłku.

Kroję i wrzucam do rękawa. To najszybszy zdrowy obiad, jaki możesz zrobićKroję i wrzucam do rękawa. To najszybszy zdrowy obiad, jaki możesz zrobić
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę nowym, kreatywnym daniem, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Wystarczy kilka prostych składników, odrobina kreatywności i już - obiad gotowy w mgnieniu oka. Przekonaj się, że zdrowe i smaczne dania nie muszą być skomplikowane ani czasochłonne.

Przepis na szybki i zdrowy obiad

Przed przystąpieniem do przygotowania tego aromatycznego dania, upewnij się, że masz wszystkie potrzebne składniki i... rękaw do pieczenia. To właśnie on będzie kluczem do sukcesu tego szybkiego obiadu. A oto, co będziesz potrzebować:

  • 4 filety białej ryby,
  • ½ cytryny,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 6 ziemniaków,
  • 2 pomidory,
  • 2 marchewki,
  • ½ szklanki zielonego groszku,
  • 2 garście fasolki szparagowej,
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek,
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz.

Jak przygotować ten wyjątkowy obiad?

Rozpocznij od umycia i pokrojenia warzyw na mniejsze kawałki. Pokrój także czosnek i cytrynę.

Następnie przygotuj rybę, doprawiając ją solą, pieprzem i skrapiając sokiem z cytryny.

Włóż wszystkie składniki do rękawa do pieczenia, dokładnie je wymieszaj, aby smaki się połączyły.

Umieść rękaw z zawartością w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.

Gotowe. Teraz możesz cieszyć się wyjątkowym, zdrowym i aromatycznym obiadem, który zaskoczy każdego domownika. Prosty w przygotowaniu, szybki w wykonaniu - ten obiad idealnie wpisuje się w szybki tryb życia, nie rezygnując przy tym z wartości odżywczych i smaku. Gotuj kreatywnie i smacznie każdego dnia!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Dodaję do sałatki z buraków. Z kotletem smakuje 1000 razy lepiej niż ćwikła
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Robię na lunch do pracy. Po południu nie myślę tylko o obiedzie na szybko
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Dodatki, które walczą z infekcją. Piklami w tej marynacie zajadamy się całą zimę
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Przepis na te pyszne bułeczki przywiozłem ze Szwecji. Cynamonki mogą już dla mnie nie istnieć
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Najłatwiejszy przepis na jabłka do słoika. Pamiętaj tylko o jednym
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Wygląda dziwnie, ale wprawieni grzybiarze wiedzą, że jest pyszny. W tym wydaniu smakuje jak poezja
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Zrobiliśmy w panierce na obiad. Wyszły tak pyszne, że zjadłam razem z ogonkami
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Sok z cytryny dodaje się do sałatek nie tylko dla smaku. Oto dlaczego warto to robić
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Nikt nie uwierzy, że parówki mogą tak smakować. Zanurzam w cieście i układam na patelni
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Najlepsze ciasto na świecie. Polski wypiek okazał się bezkonkurencyjny
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Mdłe i rozgotowane mięso zamienia się w obiadowy hit. Wyciągam z rosołu i robię soczyste kotleciki
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji
Hiszpanie nie marnują ani okruszka. Czerstwy chleb zamienia się w śniadanie jak z restauracji