PrzepisLodowe ptysie w wersji mini

Lodowe ptysie w wersji mini

Lodowe ptysie w wersji mini
Pyszności

27.12.2019 12:00, aktual.: 03.01.2020 14:05

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nie znamy nikogo, kto nie miałby słabości do ptysi. Dlatego tym razem postanowiliśmy przygotować je w zupełnie inny sposób. Lodowe ptysie mają w sobie to "coś"!

Składniki:

  1. 1 szkl. woda
  2. 1 szkl. mąka przesiana przez sitko
  3. 3-4 szt. jajka
  4. 125 g masło
  5. 1 łyżeczka cukier puder
  6. ulubione lody
  7. ulubiona polewa

Sposób przygotowania:

1. Na palniku połącz ze sobą masło i wodę. Kiedy składniki się połączą dodaj mąkę i cukier puder.

Obraz

2. Zdejmij mieszankę z palnika i przełóż ją do miski. Po ostudzeniu zacznij dodawać do niej stopniowo jajka.

Obraz

3. Ciasto ptysiowe przełóż do rękawa cukierniczego. Stwórz mini ptysie i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Ostudzone ptysie przetnij na pół. Umieść w nich lody i polej sosem czekoladowym.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także