Magda Gessler ocenia dania. Przy tej zupie aż się skrzywiła
Magda Gessler to bez wątpienia jedna z najbarwniejszych postaci polskiej telewizji. Jej charyzma, ostre komentarze i bezkompromisowe podejście do gotowania zjednały sobie rzesze fanów. Tym razem restauratorka w typowy dla siebie, krótki sposób oceniła kilka znanych potraw, zdradzając swoje kulinarne upodobania.
Na co dzień Gessler nie kryje emocji. Kiedy jedzenie jej smakuje, sypie pochwałami. Kiedy coś jest nie tak, nie owija w bawełnę. W krótkim wywiadzie na instagramowym profilu "Kuchennych Rewolucji" przyznała odpowiednie oceny wybranym potrawom. Większość z nich zyskała tytuł dania pierwszej klasy, ale jedna z zup wprost została uznana za obciach.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ekspertka z Koła Gospodyń Wiejskich radzi, jak zrobić idealny sernik
Te potrawy lubi Magda Gessler
Sprostać wymaganiom znanej restauratorki nie jest łatwo. Postanowiono jednak przetestować jej preferencje. Pieczone ziemniaki z jogurtem greckim i koperkiem uznała, że są ok. Jeszcze bardziej doceniła placki ziemniaczane z cukrem, mówiąc, że są bardzo okej. Dla wielu osób ten dodatek jest niedopuszczalny i głośno twierdzą, że jak placki, to na słono. Skoro nawet Magda Gessler uznaje je za odpowiednie, można zajadać się nimi z dumą, bez chowania saszetki z cukrem do kieszeni. Na aprobatę gwiazdy zasłużył też polski przysmak, dzisiaj budzący wiele kontrowersji, czyli salceson.
Magda Gessler przyznała też, że ubóstwia czerninę oraz jajko na twardo z majonezem. Za "bardzo wskazaną" uznała zupę mleczną, po raz kolejny pokazując swój sentyment do smaków z dzieciństwa i prostej kuchni.
Kalafiorowy krem pójdzie w niepamięć
Wśród licznej gamy polskich przysmaków, często tych prostych, pojawiła się zupa krem z kalafiora z grzankami i parmezanem. Wielu restauratorów dodaje ją do menu, uznając za wystarczająco eleganckie i godne uwagi danie. Innego zdania jest z kolei Magda Gessler.
- Obciach - krótko skwitowała gwiazda, krzywiąc się na samą myśl.
Serce Magdy Gessler można podbić łatwo polskimi, prostymi smakami. Chociaż dania takie jak jajko na twardo czy salceson kojarzyć się mogą z reliktem przeszłości, to odpowiednio przygotowane oczarują nawet znaną restauratorkę. Gessler konsekwentnie promuje ideę, że prawdziwa kuchnia to powrót do korzeni, prostoty i smaku, który nie potrzebuje modnych dodatków ani udziwnień.