Morelowe pulpety na kalafiorowym kaszotto

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialne pulpety w wersji fit. Takim smakom nie można odmówić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. kalafior
  2. 500 g mięso z indyka mielone
  3. 1/2 szt. cebula posiekana
  4. 125 ml bulion warzywny
  5. 1/2 szkl. pietruszka posiekana
  6. 1/3 szkl. len mielony
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 2 łyżeczki pieprz
  9. 1 łyżeczka płatki chili
  10. 1 ząbek czosnek
  11. 1 szt. jajko
  12. 12 szt. suszone morele
Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj kalafiora.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą mięso z indyka, pietruszkę oraz len.

Obrazek

3. Następnie dodaj przyprawy: sól, pieprz i płatki chilli oraz czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety. Pamiętaj, aby w każdym pulpecie umieścić po jednej moreli. Podsmaż na patelni.

Obrazek

5. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, zblendowanego kalafiora oraz bulion warzywny. Dopraw do smaku pieprzem.

Obrazek

6. Dodaj wcześniej przygotowane pulpety i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Z zielonych bananów robię zupę. Lepsza niż pomidorowa
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Żadne pankejki czy racuchy. Na widok tego naleśnika rodzina aż piszczy z zachwytu
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Pod żadnym pozorem nie wlewaj tak śmietany. Cały trud gotowania pójdzie na marne
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Zawijam ziemniaki w ciasto. Pyszny strudel zbierze gromkie brawa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Te włoskie knedle zawładnęły niejedną kuchnią. Wystarczy chwila i mam pyszny obiad
Te włoskie knedle zawładnęły niejedną kuchnią. Wystarczy chwila i mam pyszny obiad
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Zupa bolońska to mój pewniak na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa i syci lepiej niż bigos
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy