PrzepisNajbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota

Najbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota

Letni okres często zachęca do spotkań z przyjaciółmi i wspólnych rozmów. Organizując spotkanie, możemy zaserwować swoim najbliższym pyszne drinki. Dziś mamy pomysł na drinka z wódką, arbuzem i piwem imbirowym. Mieszanka wybuchowa i równie smaczna. Sekretem tego drinka jest mrożony arbuz. Jeśli natomiast nie jesteście fanami wódki, to można zastosować inne wymienniki. Orzeźwiający drink w kilka chwil!

Najbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota
Paulina

Moskiewski muł, bo tak nazywają ten napój to idealne połączenie składników na letni dzień. Pomimo tego, że imbir kojarzy się nam jednak z zimą, to idealnie komponuje się z arbuzem i limonką. Koniecznie musicie spróbować. Oto dokładny przepis i lista składników.

Obraz

Orzeźwiający drink- składniki

  • 100 g mrożonego arbuza
  • 125 ml piwa imbirowego
  • 40 ml wódki
  • 1/4 limonki
  • lód
  • świeża mięta
  • plastry limonki do dekoracji

Sposób przygotowania imbirowo-arbuzowego drinka:

W blenderze połącz mrożonego arbuza, piwo imbirowe, wódkę i wyciśnięty sok z limonki. Miksuj całość do uzyskania gładkiej masy. Jeśli drink jest zbyt rzadki, dodaj lód i zmiksuj jeszcze raz. Wlej do szklanki, udekoruj limonką i miętą. Orzeźwiający drink jest już gotowy!

Na co wymienić wódkę?

Jeśli nie lubisz wódki i chcesz ją czymś zastąpić, to dobrze sprawdzi się gin i tequila. Można też zastąpić ją whisky. Wszystkie wymienniki będą dobre, ponieważ idealnie komponują się z imbirowym piwem. Tak przygotowanego drinka najlepiej umieścić w miedzianym kubku. Nada to wyrazu naszemu drinkowi i sprawi, że będzie cały czas zimny.

Obraz

Arbuzowe szaleństwo z dodatkiem prosecco

Jeśli zostało Ci trochę arbuza, możesz go wykorzystać do przygotowania jeszcze innych drinków. Mamy jedno niezwodne połączenie, czyli arbuz i prosecco. Te dwa składniki pasują do siebie idealnie.

Składniki na 1 drinka:

  • 100 g arbuza
  • 100 ml prosecco
  • 30 ml wódki
  • 30 ml syropu migdałowego
  • 200 g lodu

Sposób przygotowania:

Na początek pokrój arbuza w drobną kostkę (zobacz, jak możesz wykorzystać skórkę) i umieść go w kielichu od blendera. Dodaj do środka pokruszony lód, wódkę, syrop migdałowy i wszystko zmiksuj. Przelej drink do szklanki i uzupełnij prosecco. Możesz udekorować miętą i kawałkiem arbuza.

Jeśli któryś z gości lub ty nie pijecie alkoholu, możesz przygotować pyszne bezalkoholowe drinki. Oto nasze sposoby przedstawione krok po kroku. Sprawdź ten film na naszym kanale YouTube:

Wybrane dla Ciebie