Najbardziej orzeźwiający drink na świecie. Arbuzowa pychota

Letni okres często zachęca do spotkań z przyjaciółmi i wspólnych rozmów. Organizując spotkanie, możemy zaserwować swoim najbliższym pyszne drinki. Dziś mamy pomysł na drinka z wódką, arbuzem i piwem imbirowym. Mieszanka wybuchowa i równie smaczna. Sekretem tego drinka jest mrożony arbuz. Jeśli natomiast nie jesteście fanami wódki, to można zastosować inne wymienniki. Orzeźwiający drink w kilka chwil!

Obrazek
Paulina

Moskiewski muł, bo tak nazywają ten napój to idealne połączenie składników na letni dzień. Pomimo tego, że imbir kojarzy się nam jednak z zimą, to idealnie komponuje się z arbuzem i limonką. Koniecznie musicie spróbować. Oto dokładny przepis i lista składników.

Obrazek

Orzeźwiający drink- składniki

  • 100 g mrożonego arbuza
  • 125 ml piwa imbirowego
  • 40 ml wódki
  • 1/4 limonki
  • lód
  • świeża mięta
  • plastry limonki do dekoracji

Sposób przygotowania imbirowo-arbuzowego drinka:

W blenderze połącz mrożonego arbuza, piwo imbirowe, wódkę i wyciśnięty sok z limonki. Miksuj całość do uzyskania gładkiej masy. Jeśli drink jest zbyt rzadki, dodaj lód i zmiksuj jeszcze raz. Wlej do szklanki, udekoruj limonką i miętą. Orzeźwiający drink jest już gotowy!

Na co wymienić wódkę?

Jeśli nie lubisz wódki i chcesz ją czymś zastąpić, to dobrze sprawdzi się gin i tequila. Można też zastąpić ją whisky. Wszystkie wymienniki będą dobre, ponieważ idealnie komponują się z imbirowym piwem. Tak przygotowanego drinka najlepiej umieścić w miedzianym kubku. Nada to wyrazu naszemu drinkowi i sprawi, że będzie cały czas zimny.

Obrazek

Arbuzowe szaleństwo z dodatkiem prosecco

Jeśli zostało Ci trochę arbuza, możesz go wykorzystać do przygotowania jeszcze innych drinków. Mamy jedno niezwodne połączenie, czyli arbuz i prosecco. Te dwa składniki pasują do siebie idealnie.

Składniki na 1 drinka:

  • 100 g arbuza
  • 100 ml prosecco
  • 30 ml wódki
  • 30 ml syropu migdałowego
  • 200 g lodu

Sposób przygotowania:

Na początek pokrój arbuza w drobną kostkę (zobacz, jak możesz wykorzystać skórkę) i umieść go w kielichu od blendera. Dodaj do środka pokruszony lód, wódkę, syrop migdałowy i wszystko zmiksuj. Przelej drink do szklanki i uzupełnij prosecco. Możesz udekorować miętą i kawałkiem arbuza.

Jeśli któryś z gości lub ty nie pijecie alkoholu, możesz przygotować pyszne bezalkoholowe drinki. Oto nasze sposoby przedstawione krok po kroku. Sprawdź ten film na naszym kanale YouTube:

Wybrane dla Ciebie
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟