Naleśniki ze szpinakiem i serem

Genialne naleśniki ze szpinakiem, serem, jajkiem i szynką. I pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać 😉  Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 👍

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu idealnych naleśników pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 200 g mąka pszenna luksusowa
  2. 2 szt. jajka
  3. 250 ml mleko
  4. 250 ml woda
  5. 2 łyżki olej roślinny

Farsz

  1. 4 szt. jajka
  2. 200 g szynka gotowana
  3. 150 g ser emmental starty
  4. 200 g szpinak świeży podsmażony

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, wodę, olej roślinny oraz mąkę.

Obrazek

2. Z otrzymanej mieszanki usmaż naleśniki.

Obrazek
Naleśniki - Pyszności

3. Następnie umieść każdy naleśnik w misce i wymieszaj w nim jajko, szynkę, podsmażony szpinak i ser. Teraz zwiń wystające końce do środka.

Obrazek

4. Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni przez kilka minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością