Naleśniki ze szpinakiem i serem

Genialne naleśniki ze szpinakiem, serem, jajkiem i szynką. I pomysł na pyszny obiad już jest. Po prostu palce lizać 😉  Zresztą za moment sama się o tym przekonasz 👍

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu idealnych naleśników pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 200 g mąka pszenna luksusowa
  2. 2 szt. jajka
  3. 250 ml mleko
  4. 250 ml woda
  5. 2 łyżki olej roślinny

Farsz

  1. 4 szt. jajka
  2. 200 g szynka gotowana
  3. 150 g ser emmental starty
  4. 200 g szpinak świeży podsmażony

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, wodę, olej roślinny oraz mąkę.

Obrazek

2. Z otrzymanej mieszanki usmaż naleśniki.

Obrazek
Naleśniki - Pyszności

3. Następnie umieść każdy naleśnik w misce i wymieszaj w nim jajko, szynkę, podsmażony szpinak i ser. Teraz zwiń wystające końce do środka.

Obrazek

4. Tak przygotowane naleśniki smaż na patelni przez kilka minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską