Pad Thai

Jeśli śledzicie nas od dłuższego czasu, doskonale wiecie, że mamy ogromną słabość do makaronów. I dziś razem z restauracją Thai Wok z Warszawy przygotowaliśmy ciekawą propozycję.

Obrazek
Pyszności

Makaron Pad Thai sprawdzi się świetnie zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacja. Możecie przygotować go samodzielnie lub zamówić za pomocą Uber Eats.

Składniki:

  1. 1 szt. jajko
  2. 150 g kurczak
  3. 1 garść cebula czerwona
  4. 1 garść fasolka szparagowa
  5. 150 g tofu
  6. 300 g makaron ryżowy namoczony
  7. 1/4 szkl. sos rybny
  8. 1/4 szkl. sos ostrygowy
  9. 1 garść szczypior posiekany
  10. 1 garść kiełki fasoli mung
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanym oleju na patelni połącz ze sobą jajko i kurczaka. Następnie dodaj czerwoną cebulę i fasolkę szparagową.

Obrazek

2. Po chwili dodaj namoczony wcześniej makaron ryżowy.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj sos rybny i ostrygowy.

Obrazek

4. Kolejno dodaj posiekany szczypior i kiełki fasoli mung.

Obrazek

5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy