Pad thai z grilla

Czegoś takiego jeszcze u nas nie było. Specjalnie z myślą o Was, przygotowaliśmy pyszne danie prosto z kuchni tajskiej. Pad thai z grilla, bo o nim mowa, skradł nasze serca od pierwszego kęsa. Z Wami będzie tak samo!

Obrazek
Pyszności

Pyszne danie przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Składniki:

  1. 1/4 szkl. olej roślinny
  2. 2 szt. cebula szalotka
  3. 5 szt. jajka
  4. 400 g tofu
  5. 1 szt. brokuł
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 1 szt. żółta papryka
  8. 300 g orzeszki ziemne prażone
  9. 2 łyżki sos sriracha
  10. 30 g kiełki fasoli mung
  11. 3 ząbki czosnek
  12. 2 szt. papryczka chili
  13. 5 łyżek sos sojowy
  14. 3 łyżki pasta z tamaryndowca
  15. 1 szt. limonka
  16. 2 szt marchewki
  17. 400 g makaron ryżowy ugotowany
  18. 1 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Ułóż tofu na płycie grillowej. Z każdej strony rozsmaruj delikatnie sos sojowy.

Obrazek

2. Na patelni połącz ze sobą: cebulę szalotkę, czosnek i papryczki chili.

Obrazek

3. Po chwili dodaj na patelnię sos sojowy, sos sriracha, pastę z tamaryndowca oraz miód.

Obrazek

4. Do patelni dodaj również sok z limonki, marchewki oraz kiełki fasoli mung. Dokładnie wymieszaj i smaż całą mieszankę ok. 2-3 minuty.

Obrazek

5. W międzyczasie dodaj na płytę grillową papryki i brokuła.

Obrazek

6. Wróć do pracy nad zawartością patelni. Dodaj do naczynia ugotowany makaron ryżowy.

Obrazek

7. Na koniec dodaj jajka i szczypiorek. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

8. Połącz teraz wszystkie składniki i podawaj swoim bliskim. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Ta ryba to hit na święta. O wiele zdrowsza od karpia i prawie nie ma ości
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową. Taką zawsze na święta robiła babcia
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Tyle trzeba moczyć śledzie. Wiele osób popełnia błąd, więc wychodzą niesmaczne i twarde
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Piekę na zapas kilka główek. Dodaję do smarowideł i sosów
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Popisowe ciasta Ewy Wachowicz. Na świątecznym stole zrobią prawdziwą furorę
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Każdego ziemniaczka owijam plastrem boczku i zapiekam. Są rumiane, chrupiące i mają kremowe wnętrze
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Najlepszy moment na solenie mięsa. Wychodzi idealnie mięknie i zachowuje soczystość
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Sprawdziliśmy ceny świątecznych dań u Wachowicz. W porównaniu do Gessler różnica jest ogromna
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Na choinkę nie mogą być miękkie. Robię z tego przepisu i nie spadają na podłogę
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Smaruję nią polędwicę przed pieczeniem. Jest 1000x smaczniejsza niż tradycyjna
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk tak mrozi krokiety na święta. Po odgrzaniu smakują jak świeżo usmażone
Strzelczyk robi wyjątkowe krokiety na święta. Pełne smaku i zupełnie inne od wszystkich
Strzelczyk robi wyjątkowe krokiety na święta. Pełne smaku i zupełnie inne od wszystkich
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀