Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 kromki chleb tostowy
  2. 4 łyżki pesto
  3. 4 plastry szynka szwarcwaldzka
  4. 4 plastry mozzarella
  5. 200 g bułka tarta
  6. 3 szt. jajka
  7. olej do smażenia
  8. 1/4 szklanki parmezan starty
  9. 1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:

1. Od każdej kromki chleba tostowego odkrój skórkę, a następnie delikatnie rozwałkuj.

Obrazek

2. Każdą kromkę nasmaruj pesto, a następnie dodaj po jednym plastrze szynki szwarcwaldzkiej i mozzarelli.

Obrazek

3. Zawiń chleb w rulon. Każdy rulon owiń w folię aluminiową. Włóż do zamrażarki na 20 minut.

Obrazek

4. Każdy rulon namocz w jajku, a następnie posyp mieszanką bułki tartej, parmezanu i ziół prowansalskich.

Obrazek

5. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią paluszki. Smaż tak długo, aż będą miały z zewnątrz złocisto-brązowy kolor.

Obrazek

6. Zdejmij paluszki z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej