PrzepisPrzekąskiPaluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą.

Paluszki z pesto, szynką szwarcwaldzką i mozzarellą
Pyszności

01.06.2017 | aktual.: 01.06.2017 13:14

Składniki:

  1. 4 kromki chleb tostowy
  2. 4 łyżki pesto
  3. 4 plastry szynka szwarcwaldzka
  4. 4 plastry mozzarella
  5. 200 g bułka tarta
  6. 3 szt. jajka
  7. olej do smażenia
  8. 1/4 szklanki parmezan starty
  9. 1 łyżka zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:

1. Od każdej kromki chleba tostowego odkrój skórkę, a następnie delikatnie rozwałkuj.

Obraz

2. Każdą kromkę nasmaruj pesto, a następnie dodaj po jednym plastrze szynki szwarcwaldzkiej i mozzarelli.

Obraz

3. Zawiń chleb w rulon. Każdy rulon owiń w folię aluminiową. Włóż do zamrażarki na 20 minut.

Obraz

4. Każdy rulon namocz w jajku, a następnie posyp mieszanką bułki tartej, parmezanu i ziół prowansalskich.

Obraz

5. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią paluszki. Smaż tak długo, aż będą miały z zewnątrz złocisto-brązowy kolor.

Obraz

6. Zdejmij paluszki z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie