PrzepisDania głównePierogi orkiszowe

Pierogi orkiszowe

Pierogi orkiszowe
Pyszności

16.10.2018 12:00, aktual.: 17.10.2018 08:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pierogi w wersji fit? Oczywiście, że jest to możliwe. Nie wierzycie? Zapoznajcie się z naszym przepisem. Pychotka! ??❤️

Składniki:

Ciasto na pierogi

  1. 1,5 szkl mąka orkiszowa
  2. 1/3-1/2 szkl ciepła woda
  3. 2-3 łyżeczki suszone pomidory
  4. 1-2 łyżeczka sól

Farsz

  1. 1 garść bazylia posiekana
  2. 250 g ugotowane ziemniaki
  3. 220 g chudy twaróg
  4. 1 szt cebula
  5. 2 łyżki oliwa z oliwek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Tym razem zaczynamy od przygotowania farszu. W tym celu na patelni podsmaż ze sobą cebulę oraz bazylię.

Obraz

2. Ugotowane ziemniaki i chudy twaróg przeciśnij przez praskę.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj podsmażoną cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Czas na przygotowanie ciasta. Tym razem połącz ze sobą mąkę orkiszową, suszone pomidory, sól oraz ciepłą wodę. Zagnieć na ciasto

Obraz

5. Z powstałego ciasta wytnij kółka. Następnie umieść na nich farsz i stwórz z nich pierogi.

Obraz

6. Ugotuj je w gorącej wodzie, dodaj do niej trochę oleju roślinnego. Przed podaniem, polej oliwą z oliwek. Smacznego!

Obraz