Pizza Stromboli z OVI

Stramboli to nic innego jak zawijana pizza, w której ukryliśmy same rarytasy takie jak: szynka, kiełbasa peperoni, szynka parmeńska i sery. Co więcej, upiekliśmy ją w zupełnie niestandardowy sposób, a wszystko to za pomocą Ovi Smart marki Philips.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g ciasto na pizzę
  2. 100 g sos do pizzy
  3. 4 szt. szynka gotowana plastry
  4. 150 g ser mozzarella tarty
  5. 15 szt. kiełbasa peperoni
  6. 4 szt. ser żółty plastry
  7. 4 szt. szynka parmeńska plastry
  8. 1/2 szkl. świeża bazylia
  9. 3 łyżki ser parmezan tarty
  10. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na pizzę i rozprowadź na nim sos.

Obrazek

2. Następnie ułóż: gotowaną szynkę, tartą mozzarellę,...

Obrazek

3. ...kiełbasę peperoni, liście bazylii, mozzarellę w plastrach...

Obrazek

4. ...oraz szynkę parmeńską.

Obrazek

5. Teraz zwiń ciasto w rulon i umieść w Ovi. Wierzch stramboli posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp parmezanem, następnie piecz przez 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej